Naslovnica Slovenija Na Rogli so pomislili tudi na zaljubljence

Na Rogli so pomislili tudi na zaljubljence

Avtor: Spletno Uredništvo
Zadnje dni je sneg pobelil Slovenijo skoraj do morja, zato je sedaj pravi čas za izlete v belino. Ena od najlepših in najbolj varnih tur v Sloveniji se nahaja na Rogli in se imenuje ‘Pot med krošnjami’. Ta pot je v zimskem času vsak dan odprta vsaj 6 ur, ponuja pa marsikaj zanimivega. Tudi za zaljubljence.
Pot med krošnjami v ranem pohorskem jutru (foto: Jurij Pivka/IPPR)

S prihodom decembra je ‘Pot med krošnjami’ prešla na zimski urnik, vzporedno s tem pa je mati narava s snežno pošiljko izdatno pobelila Roglo in pričarala pravo zimsko pravljico. ‘Pot med krošnjami’, ki se nahaja prav na znanem zimsko-letnem rekreacijskem središču nad Slovenskimi Konjicami, je sicer ena od najlepših, najbolj urejenih in najbolj varnih sprehajalnih poti v slovenskem gorskem svetu.

Rogla se dviga 1500 metrov nad morsko gladino, zato znajo biti tudi sredi poletja noči zelo mrzle. Tokrat pa mraz ne bi smel presenetiti nikogar, prav nasprotno. S primerno zimsko obutvijo in oblačili se sprehod po zasneženi pokrajini spremeni v magično avanturo, sploh na jasen sončen dan, ko se ponuja veličasten razgled na Pohorje. Poleg tega so se v podjetju Pot med krošnjami d.o.o. potrudili, da bi se obiskovalcem izpolnile vse skrite želje.

»Sprehajalci bodo z lesenimi okraski lahko popestrili Pot ali jih obesili na drevo najlepših želja na vrhu razglednega stolpa. V soboto, 1. januarja, bo na stolpu zazvenel tudi Zvonček želja, ki bo poskrbel, da se uresničijo prav vse želje. Ali tudi vi verjamete v čarobno moč poljuba pod belo omelo? Ta naj bi prinašal srečo, večno ljubezen in zvestobo. Prav zato so na Poti za vse zaljubljence postavili foto točko z belo omelo,« so pojasnili s podjetja Pot med krošnjami d.o.o.

Pot med krošnjami na Rogli je od decembra do februarja odprta od 10. do 16. ure (z zaključnim vstopom ob 15. uri), med 25. decembrom in 2. januarjem pa bo odprta vse do 16.30 (zaključna skupina obiskovalcev ob 16. uri).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.