Naslovnica Trendi Radijsko spletna oddaja Vitrina Slovenija tudi v mariborskem muzeju

Radijsko spletna oddaja Vitrina Slovenija tudi v mariborskem muzeju

Avtor: Spletno Uredništvo
Pojutrišnjem bodo v Muzeju narodne osvoboditve Maribor odprli posebno razstavo. Gre namreč za eksponate radijske oddaje ‘Vitrina Slovenija’, ki je na programu Vala 202.
Aleksandra Berberih-Slana, kustosinja razstave in direktorica muzeja (foto: FB Museum Maribor)

Radijska oddaja ‘Vitrina Slovenija’ je bila premierno na sporedu Vala 202 na Dan samostojnosti in enotnosti 26. decembra lanskega leta, ko so sogovorniki razmišljali o letu 1990 in o procesih osamosvajanja Slovenije, o zgodovini, sedanji slovenski družbi ter tudi o prihodnosti. Letos so spomladi sledila nova nadaljevanja, v katerih se je avtorica serije Tatjana Pirc posvetila slovenskim upornicam in upornikom, vstajam, stavkam in protestom od 1988 do danes.

»Pogovori s številnimi gosti, ki se ne pojavljajo prav pogosto v medijih, so se v radijskem programu Vala 202 in v epizodah podkasta ‘Zgodbe’ vrstili do konca junija 2021. 25. oktobra, ko obeležujemo dan suverenosti, pa se je dr. Boris Žnidarič spominjal, kako je slovensko ozemlje zapustil zadnji vojak jugoslovanske armade,« so med drugim pojasnili v sporočilu za javnost Radiotelevizije Slovenija.

Udeleženci projekta ‘Vitrina Slovenija’, pa so sedaj izbrali eksponate, ki imajo zanje velik simbolični pomen. Pojutrišnjem (v sredo, 15. decembra 2021) bodo te eksponate razstavili v Muzeju narodne osvoboditve Maribor. Radijsko-spletna oddaja ‘Vitrina Slovenija’ bo tako dobila tudi svojo otipljivo, muzejsko obliko. Zbirka pa ni zaključena in v Muzeju bodo z veseljem dodali še kakšen zanimiv zaseben eksponat, ki bi se našel iz tistih časov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.