Naslovnica Trendi Na Planet TV 2 danes starta nova sezona Formule E

Na Planet TV 2 danes starta nova sezona Formule E

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko se na RTV Slovenija intenzivno pripravljajo na bližnji pričetek Zimskih olimpijskih iger v Pekingu, pa se na Planet TV 2 že danes pričenja nova sezona športnih prenosov. Drugi program mreže Planet TV bo namreč letos prenašal vse dirke svetovnega prvenstva Formule E.
Na Planet TV 2 danes starta nova sezona Formule E

Prizor z ene od lanskih dirk Formule E (foto: FB FIA ABB Formula E)

Televizijski program Planet 2 bo letos gostil dirke Formule E, so ta teden najavili z mreže Planet TV. Tako bodo odslej ljubitelji avtomobilizma lahko na tem programu spremljali svetovno prvenstvo v vse bolj priljubljenem elitnem električnem dirkaškem tekmovanju. Dogajanje na dirkališčih bosta za slovenske gledalce komentirala izkušeni voditelj Dušan Lukič in pa tudi so-komentator Primož Lemež, ki se bo nahajal tudi na prizoriščih dirk.

Prvi dirki bosta na sporedu že danes in jutri, gostila pa ju bo Saudova Arabija, natančneje prestolnica Riad in njeno mestno dirkališče Diriyah. Neposredni prenos dogajanja se bo danes in jutri dneva začel že ob 13.30, ko bodo na sporedu kvalifikacije, ob 17.30 pa bo sledila še dirka. Sicer je to tekmovanje od lani tudi uradno svetovno prvenstvo pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIE, enako kot Formula 1.

“Največji čar formule E so izjemno napete, izenačene dirke in sezona. Lani je imelo na štartu zadnje dirke realno možnost za osvojitev naslova prvaka kar pet dirkačev, na petnajstih dirkat pa je bilo kar enajst različnih zmagovalcev. Da o zapletih in trčenjih na mestnih stezah niti ne govorimo. Dirke, na katerih gledalcu od napetosti ne zastaja dih, so v formuli E izjema in ne pravilo,” je pred prvo dirko pojasnil komentator Dušan Lukič.

Sicer sezona Formule E (uradno se imenuje sezona 2021-22, za to posebnost pa ima zasluge pandemija koronavirusa) predvideva 16 dirk, ki se bodo zvrstile od januarja do avgusta. Za sezono 2023 še ni predvidenih datumov, zagotovo pa se interes največjih avtomobilskih proizvajalcev in tudi TV-gledalcev s celega sveta za to športno tekmovanje opazno veča iz leta v leto.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.