Naslovnica Trendi Na Letni vrt prvo jesensko soboto prihaja skupina 2NDBSXMURDER

Na Letni vrt prvo jesensko soboto prihaja skupina 2NDBSXMURDER

Avtor: Spletno Uredništvo
Društvo Kapa za prihodnjo soboto, 25. septembra napoveduje zanimiv koncert alternativne glasbe. V Letni vrt Gala hale prihaja skupina 2NDBSXMURDER.
Za skupino 2NDBSXMURDER prireditelji koncerta trdijo, da ‘dobro žagajo’ (foto: Društvo Kapa)

Letni vrt Gala hale bo zadnjo septembrsko soboto, ki bo obenem tudi prva jesenska sobota leta 2021, gostil koncert skupine 2NDBSXMURDER (oziroma Second Bisexual Murder). Nekoč bi glasbeno zvrst tega koncert označili kot alternativno glasbo. Danes so organizatorji iz Društva Kapa precej bolj natančni in so glasbo nastopajočih označili kot učinkovito zmes, v kateri najdemo grunge-groove, post punk, psychobilly in klasično psihadelijo.

»Na odru Gala hale bodo predstavili svoj prvenec Velvet Exposures, s strani sladokuscev glasbenih alternativ in jezdecev underground muzikalnih tmin težko pričakovan plošček, ki v osmih komadih poslušalca popelje od grunge-groova, post punka, psycho-billya do nepredvidljivih terenov ter obzorij mračne psihadelije – njihove prave domovine,« se glasi uradni napovednik tega koncertnega nastopa.

Sicer pa člani skupine 2NDBSXMURDER v različnih kombinacijah igrajo skupaj že od leta 2016. Kot zanimivost so na Društva Kapa dodali, da je bend nastal kar v ameriškem Detroitu, sprva kot glasbeno-raziskovalni projekt e ustanovitelja Mateja Hočevarja (dickless tracy, Grizzly madams), ki je nato sodeloval z Iztokom Venčurjem in Juretom Kolencem, slednjega pa je nato zamenjal Branislav Panić (Hopson’s choice).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.