Naslovnica Šport Prihodnjo sezono naj bi Formula 1 obiskala tudi Miami

Prihodnjo sezono naj bi Formula 1 obiskala tudi Miami

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko ljubitelji Formule 1 nestrpno čakajo na naslednjo dirko, ki bo prihodnji konec tedna v ruskem Sočiju, pa se vodstvo tekmovanja že posveča koledarju naslednje sezone 2022. Največja novost bo Velika nagrada Miamija, medtem ko prihodnje leto morda ne bo dirke F1 v italijanski Imoli.
Zmaga Daniela Ricciarda na zadnji letošnji dirki F1 v italijanski Monzi (foto: FB MClaren)

Medtem ko ljubitelji Formule 1 komaj čakajo na naslednjo VN nagrado Rusije v Sočiju, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna, oziroma predvsem na naslednji bližnji dvoboj med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom, pa iz vrhov tekmovanja prihajajo prve novice o koledarju naslednje sezone Formule 1. Na seznamu za leto 2022 naj bi bilo 22 dirk, a bo marsikaj odvisno od pandemije koronavirusa.

Na neuradnem seznamu so vse Velike nagrade, ki imajo že podpisano pogodbo za prihajajočo sezono. Po dveh zaporednih odpovedih naj bi se vrnili dirki za VN Avstralije in VN Kitajske, obe aprila. Prav ti dirki se zdita tudi najbolj vprašljivi, zaradi finančnih težav pa naj bi bilo precej negotovosti tudi glede Velike nagrade Francije. Imola naj bi bila prva rezervna destinacija v primeru odpovedi drugih prizorišč.

Sicer pa naj bi na koledarju doživeli še nekaj sprememb. Veliko nagrado Saudske Arabije, kjer bo letos decembra v Jedi (Džedi) prva dirka F1 zgodovini države in hkrati predzadnja VN letošnjega prvenstva, prihodnje leto prestavili povsem na začetek sezone. Največja novost sezone bo nova Velika nagrada Miamija, ki je predvidena za 8. maj. Sicer morajo mestno dirkališče, ki naj bi stalo okrog Hard Rock stadiona Miami Dolphinsov, še zgraditi.

Karavana F1 naj bi potem junija posebej obiskala Kanado, konec oktobra in prve dni novembra še Mehiko in Teksas, tretje potovanje prek Atlantika pa naj bi opravila konec novembra za VN Brazilije. A, kot že rečeno, je ta koledar le začasen in se do 20. marca 2022, ko naj bi se nova sezona F1 začela z VN Bahrajna, lahko zgodi še marsikaj.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.