Naslovnica Trendi Na Letni vrt prihaja prvenec skupine Berlebej

Na Letni vrt prihaja prvenec skupine Berlebej

Avtor: Spletno Uredništvo

Društvo Kapa za prihodnji četrtek napoveduje zanimiv koncert, ki bo obenem predstavitev prvega, istoimenskega albuma skupine Berlejbej.

 Na Letni vrt prihaja prvenec skupine BerlebejSkupina Berblej na koncertu pred tremi leti (foto: FB Berlebej)

 

Na standardno zunanje prizorišče Gala Hale bo v četrtek, osmega dne meseca oktobra (po starejših slovenskih zapisih vinotoka) prikorakala četica glasbenikov, ki se je zbrala v skupini Berlejbej. Letni vrt bo svoje duri odprl ob 19. uri, koncert pa naj bi trajal vse do 22. ure. Skupina Berlejbej bo predstavila svoj prvi, istoimenski album. Sicer pa bend sestavlja petih mladih slovenskih artistov, ki so svoje glasbene stične točke našli že v srednji šoli.

Danes so že precej bolj odrasli in pridno študirajo v raznih jazz akademijah po Evropi, vseeno pa je ljubezen do prvega skupnega projekta ostala. Berlejbej tako še naprej sestavljajo Tobija Hudnik (vokal, kitara), Oskar Longyka (violina), Janez Krevel (kontrabas), Matjaž Skaza (bobni) in Blaž Avsenik (klavir). »Prvenec zasedbe te očara in odpelje skozi čustva ljubezni v njeni celoti.

Bridkosti ter lepote intimnih odnosov tvojega življenja se prebudijo ob vsakem poslušanju albuma, tudi če si že desetkrat obrnil ploščo. Kljub svoji mladosti, so člani zasedbe Berlejbej pokazali starost svojih duš, saj je zrelost besedil, aranžmajev ter izvedb visoko nad povprečjem,« razkrivajo organizatorji koncerta iz Društva Kapa ter glasbo skupine označujejo za zmes kantavtorstva, popa in jazza.

Glede četrtkovega koncerta pa so opozorili na posebne logistične razmere, a katere sta zaslužna pandemija koronavirusa in letni čas, oziroma morebitno slabo vreme. Zato tokrat sprejemajo rezervacije in javnost obveščajo, da bo v primeru slabega vremena dogodek premeščen v dvorano z omejeno kapaciteto. Ne glede na kraj koncerta pa bo potrebno spoštovati vsa navodila NIJZ (in organizatorjev) glede uporabe zaščitnih mask.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.