Naslovnica Slovenija Radenska je napravila ključen ekološki korak naprej

Radenska je napravila ključen ekološki korak naprej

Avtor: Spletno Uredništvo

Podjetje Radenska je pravkar napravilo izjemno pomemben korak v globalnem boju proti onesnaženju okolja s plastiko. Na slovensko tržišče je namreč prišla nova pollitrska plastenka Radenske Naturelle, ki je v celoti narejena iz reciklirane PET plastike.

 Radenska je napravila ključen ekološki korak naprej

Nova plastenka Radenske Naturelle je lažja in mehkejša za otip (foto: FB Radenska) 

 

Družba Radenska Adriatic je v slovenske trgovine že poslala novo pollitrsko embalažo Radenske Naturelle, katera je izdelana iz 100-odstotno reciklirane PET plastike. Naravna mineralna voda bo tako doslej na voljo v lažji plastenki iz ponovno uporabljenih materialov. Predvsem pa je pomemben podatek, da bodo s to novostjo pri Radenski na letnem nivoju prihranili do 15 ton materiala in s tem opazno zmanjšali ogljične izpuste podjetja.

Vendar pa ima ta zgodba tudi širši kontekst, ki vključuje ločevanje odpadkov, različne negativne vplive na okolje in tudi delovna mesta. Sicer je 100-odstotno reciklirana PET plastenka, imenovana tudi ‘rPET’, proizvedena iz že uporabljenih PET plastenk, ki jih potrošniki ločeno zbirajo v posebnih zabojnikih. Plastenke tega tipa se nato predelajo v rPET surovino, iz katere potem v Radenski izdelajo novo embalažo.

Nova plastenka, ki je zagotovo okolju bolj prijazna od prejšnjih embalaž, tako ni le produkt tehnološkega znanja Radenske Adriatic, ampak tudi skrbnega ločevanja odpadkov vseh slovenskih potrošnikov. Zaenkrat se bo sicer nova plastenka uporabljala le blagovno znamko Radenska Naturelle, a bo skoraj zagotovo kmalu sledil še kakšen drug artikel. Potezo Radenske pa bi lahko modro povzela tudi druga slovenska podjetja iz sektorja proizvodnje brezalkoholnih pijač.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.