Naslovnica Šport Honda spet zapušča Formulo 1, Red Bull pa bi ji lahko sledil

Honda spet zapušča Formulo 1, Red Bull pa bi ji lahko sledil

Avtor: Spletno Uredništvo

Odločitev Honde, da se po koncu sezone 2021 ponovno umakne iz Formule 1, še vedno močno odmeva v avtomobilističnih krogih. Japonski velikan, ki je dobavitelj pogonskih agregatov za moštvi Aston Martin Red Bull Racing in Scuderia AlphaTauri, bi lahko s svojim odhodom sprožil verižno reakcijo, kar bi močno omajalo svet F1. Hondi bi namreč lahko sledil tudi Red Bull…

 Honda spet zapušča Formulo 1 Red Bull pa bi ji lahko sledilHonda spet zapušča Formulo 1, Red Bull pa se je zato znašel na spolzkih tleh (foto: freeimg.net/katherinelake/pixabay.com)

 

Ekipa Aston Martin Red Bull Racing bo zagotovo prva in največja žrtev slovesa Honde Motor Company od Formule 1, ki se bo zgodil konec leta 2021. Potem, ko so se predlani pri Red Bullu na grd način razšli z Renaultom in se odločili za Hondine agregate, so namreč z njimi dosegli lep napredek ter bili pogosto povsem konkurenčni Mercedesu. Max Verstappen je tako lani na VN Avstrije dosegel prvo zmago za Hondo po letu 2006, poleg tega je v 31 dirkah zbral še tri zmage in 13 uvrstitev na stopničke.

Podobno je tudi Red Bullova ‘druga ekipa’ – Scuderia AlphaTauri zmagala (Pierre Gasly) na letošnji VN Italije, tako da je Honda postala edini proizvajalec pogonskih enot, ki je slavil z dvema različnima ekipama od začetka hibridne dobe v F1 leta 2014. Ravno tedaj, ko se je zazdelo, da bi lahko Honda po moči motorjev ujela in prehitela Mercedes, pa so se v vodstvu japonskem avtomobilskem gigantu odločili, da se umaknejo.

“Preusmeritev pozornosti znotraj avtomobilske industrije je privedla do odločitve Honde, da ponovno razporedi svoje vire in razumemo in spoštujemo razloge za to. Njihova odločitev predstavlja očitne izzive za nas kot ekipo, vendar smo bili tu že prej in smo dobro pripravljeni za učinkovit odziv, kot smo dokazali v preteklosti,« je med drugim dejal vodja ekipe Red Bull Christian Horner.

Pri tem velja omeniti dve podrobnosti. Prva je ta, da se je v preteklosti Honda kot dobavitelj motorjev že večkrat umaknila iz F 1 in se nato po nekaj letih spet vrnila. Druga, precej bolj pomembna podrobnost pa je ta, da lahko po sedanjih predpisih vodstvo tekmovanja F1 kar ukaže enemu od ostalih proizvajalcev pogonskih sklopov (Mercedes, Ferrari, Renault), da mora začeti dostavljati motorje tudi moštvu, ki bi ostalo brez dobavitelja.

Ker bo Mercedes od prihodnje sezone dalje dostavljal motorje štirim ekipam (Mercedes, Racing point, Williams in po novem še McLaren), Ferrari trem (Ferrari, Alfa Romeo, Haas), Renault pa le svojemu moštvu, je logično, komu bodo ukazali, naj pripravi motorje za Red Bull in Alfa Tauri. In Renault bo to moral storiti, saj je s pogodbo zavezan k temu, pa čeprav se je predlani z moštvom Red Bull Racing razšel na zelo grd način.

Po najbolj črnem scenariju bi se lahko Red Bull celo umaknil iz sveta F1, če ne najde rešitve, ki bi mu omogočila biti v vrhu tega športa. Marsikdo namreč dvomi, da bi se ambiciozni šefi  Red Bulla zadovoljili s starejšimi (oziroma nekonkurenčnimi) verzijami Renaultovih agregatov.   

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.