Naslovnica Šport Na Gorenjskem se obeta vrhunski kolesarski spektakel

Na Gorenjskem se obeta vrhunski kolesarski spektakel

Avtor: Spletno Uredništvo

Čez dva tedna se na gorenjskih cestah obeta pravi spektakel. Na sporedu bo namreč državno prvenstvo v kolesarstvu, ki bo najbolj kakovostno prvenstvo v dosedanji zgodovini slovenskega kolesarstva. Nastopili bodo namreč prav vsi najboljši, na čelu s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem.

Na Gorenjskem se obeta vrhunski kolesarski spektakelPrvi favorit za zmago na DP bo Primož Roglič, njegov prvi konkurent pa bo Tadej Pogačar (foto: primozroglic.com)

 

Sezona cestnega kolesarstva se bo v Sloveniji začela 19. junija, ko bo v Komendi na sporedu 2. kriterij Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant. Ta dirka bo služila kot ogrevanje za državno prvenstvo, ki bo, prav tako na Gorenjskem, na sporedu že dva dni kasneje. Kolesarska zveza Slovenije (KZS) se je namreč odločila, da bo državno prvenstvo v cestni vožnji izpeljala v nedeljo (21. junija) na cestah okoli Cerkelj na Gorenjskem in Komende.

Tekmovali bodo kolesarji in kolesarke v članski kategoriji (elite) ter v kategoriji do 23 let starosti. Za vse bo to prva preizkušnja po prisiljenem dvomesečnem premoru, ki ga je povzročila pandemija koronavirusa. Zanimanje javnosti bo letos še večje, saj se obeta vrhunski kolesarski spektakel z vsemi slovenskimi asi, svoje pa bo dodala tudi zahtevna trasa proge z zaključnim vzponom.

»Udeležba bo vrhunska, saj bodo nastopili tudi poklicni kolesarji na čelu s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem, ki se doma pripravljajo na začetek sezone. Proga (moški Elite in U-23 bodo prevozili 146 km, ženske Elite in U-23 pa 68 km) bo zahtevna. Start bo v Cerkljah na Gorenjskem, cilj pa na Ambrožu pod Krvavcem (1079 m nadmorske višine). Preden se bodo podali na zaključni vzpon, bodo moški prevozili sedem, dekleta pa tri kroge,« so sporočili s KZS.

Seveda bodo ljubitelji športa težko najbolj pričakovali morebitni dvoboj zvezdnikov slovenskega kolesarstva Primoža Rogliča in Mateja Pogačarja na zadnjem vzponu, najbrž pa bo kdo od ostalih udeležencev DP prav zato poskusil pobegniti glavnini že daleč pred ciljem. Sicer pa bo zanimivo spremljati tudi, kako bo z gledalci, oziroma, kako bodo v ciljem prostoru spoštovali ‘protikoronske’ predpise.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.