Naslovnica Magazin Zadnji spletni poskus prevare cilja na kreditne kartice

Zadnji spletni poskus prevare cilja na kreditne kartice

Avtor: Spletno Uredništvo

Varuhi slovenskega spleta, ki so zbrani v projektu Varni na internetu, so opozorili na nov poskus prevare s kreditnimi karticami.Tokrat so ponovno dobili vrsto prijav zaradi elektronskega sporočila, ki naj bi ga poslala znana dostavna služba DHL, v resnici pa gre za zavajanje s ciljem ilegalnega pridobitja podatkov s kartic uporabnikov.

 Zadnji spletni poskus prevare cilja na kreditne karticeKo nepridipravi pridobijo potrebne podatke z vaše kartice, jo seveda hitro izpraznejo (foto: publicdomainpictures.net)

 

Ker je pandemija koronavirusa poskrbela za opazno povečanje obsega kupovanja prek spleta, se je povišalo tudi število poskusov prevar. Tako so pri projektu Varni na internetu ponovno dobili vrsto prijav zaradi elektronskega sporočila, ki naj bi ga poslala znana dostavna služba DHL. Sporočilo pravi, da je prišel paket z naročenim blagom, ki čaka na dostavo, zato nas pozivajo k plačilu stroškov obdelave v višini 3,80 evrov.

»Seveda na nas ne čaka nikakršen paket, ampak spletni goljuf in luknja v denarnici! Gre namreč za primer phishing prevare, le da goljufi tokrat niso na lovu za našimi uporabniškimi imeni in gesli, temveč za podatki kreditne kartice,« sporočajo s spletnega mesta varninainternetu.si. Elektronska pošta se na prvi pogled zdi povsem običajna, prav tako se na prvi pogled zdita pravi tudi spletna povezava in spletna stran, kjer naj bi plačilo izvedli.

Če pa vse pogledamo malce bolje, hitro ugotovimo, da gre za poskus spletne prevare, katerega glavni namen je izvedeti podatke z naše kreditne kartice. Elektronsko sporočilo namreč ni prišlo s podjetja DHL, ampak z drugega naslova – DHLexpress-support@kumaminoyu.com. Kratica DHL je zavajajoče nastavljena na začetek naslova, vendar moramo biti pozorni na končnico naslova, oziroma na njegov drugi del.

Tudi domnevni link na podjetje DHL dejansko ne vodi tam, spletno mesto, ki je sicer skoraj identično uradnemu spletnemu mestu DHL pa ne omogoča šifriranega prenosa podatkov – ob spletnem naslovu se pojavi se napis NI VARNO. Če pa je kdo vse to spregledal in vseeno nasedel prevari, potem je potrebno čim hitreje kontaktirati servisni center banke in kartico takoj preklicati.

»Telefonska številka servisnega centra je običajno napisana na zadnji strani kartice. Prevaro tudi prijavite na nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT na naslov cert@cert.si, kjer bodo poskrbeli, da se lažna stran čimprej onemogoči. Pred vnašanjem kakršnihkoli podatkov na spletni strani zato vedno preverite, komu bodo podatki res posredovani oz. kdo stoji za postavljeno spletno stranjo,” so še dodali z varninainternetu.si.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.