Naslovnica Slovenija Planinci predlagajo, da bi turistične bone lahko koristili po kosih

Planinci predlagajo, da bi turistične bone lahko koristili po kosih

Avtor: Spletno Uredništvo

Vlada RS bo v naslednjih dneh pripravila in sprejela uredbo, ki bo jasno določila uporabo turističnih bonov, kot del tretjega paketa protikoronskega zakona za omilitev in odpravo posledic epidemije. Planinska zveza Slovenije predlaga koriščenje bonov v več delih. 

Pogled na planinsko kočo na Doliču (foto: PZS/Manca Ogrin)

 

Planinska zveza Slovenije (PZS) sicer pozdravlja predvideni načrt Vlade RS, ki naj bi omogočil uporabo namenskih turističnih bonov tudi v planinskih kočah po državi. PZS pri tem navaja, da slovenske gore letno obišče okrog 1,7 milijona obiskovalcev, lani pa naj bi bilo po uradnih podatkih v vseh planinskih kočah skupno opravljenih 120 tisoč prenočitev. Vendar pa so na PZS opozorili tudi na praktični vidik predvidenih novosti.

Ker bo celoten znesek bona (glede na nizke cene prenočitev oz. nočitev z zajtrkom) v planinskih kočah v enem kosu najbrž nemogoče porabiti, je zato PZS na vse poslanske skupine, na Kabinet predsednika vlade, na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ter na Direktorat za turizem naslovila pobudo, ki bi omogočila koriščenje bonov v več ločenih delih. »Na PZS smo veseli, da bo bone mogoče koristiti tudi v planinskih kočah.

Naše aktivnosti usmerjamo predvsem v promocijo doživetja gora in vzpodbujanje planinskih koč, da pripravijo turistične pakete, za katere bi lahko za nočitve z zajtrkom plačevali tudi z boni,« je razložil generalni sekretar PZS Matej Planko. Besedilo zakona, ki je bilo na koncu obravnave sprejeto v slovenskem parlamentu, ločenega koriščenja bonov ne prepoveduje, tako da sedaj pričakujejo, da bo nova uredba posebej predvidela tudi to možnost.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.