Naslovnica Slovenija Moderna cestna povezava med Slovenj Gradcem in Velenjem gre po polžje

Moderna cestna povezava med Slovenj Gradcem in Velenjem gre po polžje

Avtor: Spletno Uredništvo
Trideset let po osamosvojitvi se še vedno ni pričala graditi moderna cestna povezava med Slovenj Gradcem in Velenjem. Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je sicer pravkar odobrila še 11 milijonov evrov za izdelavo dokumentacije o gradnji hitre ceste od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug. Dokumentacija naj bi bila nared šele čez slabo leto, datum pričetka gradnje pa še ni znan.
Cesta Sl. Gradec-Velenje Reka v enem najožjih predelov soteske reke Pake – Hudi luknji (foto: Savinjc/sl.wikipedia.org)

Pričetek izgradnje nove sodobne hitre ceste med Slovenj Gradcem in Velenjem, na katero prebivalstvo Koroške in zahodnega dela Štajerske nestrpno čaka že najmanj od osamosvojitve leta 1991, se očitno le bliža, a še vedno zelo počasi. Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je namreč pravkar odobrila 11 milijonov evrov za izdelavo dokumentacije o gradnji hitre ceste od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug.

»Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS d. d.) bo v okviru projekta izdelala projektno dokumentacijo, ki bo podlaga za pridobitev vseh dovoljenj za gradnjo in izpolnitev vseh pogojev za začetek gradnje štiripasovne hitre ceste za 2. odsek 3. razvojne osi sever od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug v skupni dolžini 17,2 kilometra,« so pojasnili s Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Izdelava te dokumentacije se je že pričela, zaključena pa naj bi bila do jeseni prihodnjega leta. Kdaj se bo nato pričela gradnja, še ni znano. Sicer pa je ta le zadnja med naložbami, v okviru katerih z evropskimi sredstvi izboljšujejo cestne povezave po Sloveniji. V obdobju med leti 2014 in 2020 so tako v Službi Vlade RS za pripravo dokumentacij in za gradnjo avtocest, obvoznic, križišč in hitrih cest po državi skupno namenili nekaj več kot 103 milijone evrov evropskih sredstev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.