Naslovnica Gospodarstvo Slovenci iz Amsterdama s pozitivnimi občutki

Slovenci iz Amsterdama s pozitivnimi občutki

Avtor: Spletno Uredništvo
Amsterdam je pravkar 32. sejem navtične industrije in opreme, imenovan ‘METSTRADE’, ki velja za najpomembnejši sejem navtične panoge na vsem svetu. Tam je na skupnem slovenskem razstavnem prostoru pod okriljem agencije SPIRIT Slovenija razstavljalo kar 24 slovenskih podjetij.
Slovenski nacionalni paviljon na letošnjem sejmu METSTRADE (foto: Spirit Slovenija)

Amsterdamski sejem ‘METSTRADE – Marine Equipment Trade Show’ je namenjen predvsem stroki, vendar pa je odprt tudi za širšo javnosti. Sejem mnogi smatrajo kot najbolj prestižen sejem navtične opreme in opreme marin na svetu, letos pa ga je kljub vsem globalnim zdravstveno preventivnim omejitvam razmeram obiskalo več kot 14 tisoč obiskovalcev. Sejem je sicer prepoznaven tudi zato, ker na njem razstavljajo vso možno navtično opremo, plovil pa ne.

»Sejem je predvsem profesionalne narave, saj na njem nastopijo skoraj vsi proizvajalci navtične opreme, obišče pa ga velika večina trgovcev z navtično opremo. Na letošnjem sejmu se je predstavljalo 1,105 razstavljavcev iz 44 držav. Letošnja novost je bila virtualna platforma, na kateri so se lahko vsi tisti, ki zaradi razmer niso želeli obiskati sejma v živo, srečali z razstavljavci,« so pojasnili z agencije SPIRIT Slovenija, ki je tudi letos pripravila skupni slovenski nastop.

Tokrat so se sejma udeležila slovenska podjetja in podjetniki Aplast, Astel, Bolta Leder Majster, Boštjan Golob, CAP, Elektro Štumpfl, EMA, ESVA sistemi storitve, inženiring in trgovin, Fjord, GS, HOMEYACHT, IRM, KAAS, Atos Kocjančič, LXNAV, Mizar Jože, Modic Metal, Morska pot, P TEAM, ROTO, Sandiline, Saitech, Sentinel Labs, Simarine, Steklarstvo Janez Resnik in YACHTING 2000 Sebastjan Bržan.

Na letošnjem sejmu je bilo sicer poleg slovenskega še 17 nacionalnih paviljonov – prav vsi iz najbolj gospodarsko razvitih držav sveta. Slovenski razstavljavci so bili z udeležbo na sejmu zadovoljni. Obisk je bil precej večji od pričakovanj, kljub odpovedim nekaterih že dogovorjenih sestankov pa so na preostalih srečanjih vsi po vrsti dobili zelo pozitivne občutke glede dogovarjanja o bodočih poslih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.