Naslovnica Magazin Yamaha se je Valentinu Rossiju poklonila z R1 GYTR VR46 Tribute

Yamaha se je Valentinu Rossiju poklonila z R1 GYTR VR46 Tribute

Avtor: Spletno Uredništvo
Japonski motociklistični velikan Yamaha se je odločil, da bo konec senzacionalne kariere Valentina Rossija počastilo s posebnim modelom R1 GYTR VR46 Tribute.
Na Yamahi R1 GYTR VR46 Tribute je lepo viden tudi izpušni sistem podjetja Akrapovič (foto: Yamaha Motor Europe)

Da bi primerno proslavili izjemno športno pot največjega zvezdnika motociklizma Valentina Rossija, je Yamaha Motor Europe pravkar izdelala poseben dvokolesnik R1 GYTR VR46 Tribute. Posebnost tega motorja je zasnova z edinstvenimi tehničnimi in estetskimi značilnostmi, s katero so se poklonili devetkratnemu svetovnemu prvaku in njegovim uspešnim letom motociklističnih dirk z Yamaho.

Za dizajn, barve in videz novega motorja je poskrbel Aldo Long Drudi, Rossijev prijatelj in dolgoletni oblikovalec njegovih čelad. Novi R1 GYTR VR46 ima dele s specifikacijami GYTR za leto 2022 in edinstvene funkcije, ki so neposredna posledica Yamahinega razvoja za serijo WorldSBK. Posebno darilo bo legenda iz Tavullie kmalu imela priložnost preizkusiti na bližnjem dirkališču v Misanu.

Yamaha je posebej izdelala nov komplet za ohišje iz ogljikovih vlaken, povečala je prostornino rezervoarja, temu dodala poseben komplet zavor Brembo, visokozmogljivi ECU REX 140 Marelli, vzmetenje Ohlins, sprednji in zadnji zobniki GYTR… Valentinu so motor predstavili na dogodku ‘One More Lap’, kateri je del programa znanega motociklističnega sejma EICMA 2021, ki prav ta konec tedna poteka v Milanu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.