Naslovnica Svet & EU Minister za srečo nima sreče – iščejo ga zaradi umora

Minister za srečo nima sreče – iščejo ga zaradi umora

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz Indije prihaja vest, ki bi še najbolj sodila v rubriko ‘saj ni res, pa je’, če ne bi dejansko šlo za črno kroniko. Ministra Ministrstva za srečo namreč sodne oblasti iščejo zaradi umora. 

minister 3

 Minister za srečo Lal Singh Arya trenutno nima sreče s sodnimi oblastmi (foto: Lai Singh Arya FB)

 

Ko so v zvezni državi Mahya Pradesh, ki je druga največja indijska zvezna država, lani ustanovili Ministrstvo za srečo (ljudi), je marsikdo pomislil, da gre za potegavščino. A ni bilo tako. V zvezni državi, ki šteje okrog 70 milijonov ljudi, so si dejansko domislili ministrstvo, ki naj bi skrbelo za srečo in blagostanje ljudi.

Kot je poročal BBC, je Ministrstvo je od vlade dobilo nalogo: “…da zagotovi srečo in toleranco vseh državljanov in sicer tako, da ustvari ekosistem, ki bi omogočal ljudem, da izkoristijo lastni potencial notranje sreče”. Kot se za sodobne birokracije oziroma tehnokracije spodobi, je Ministrstvo za srečo hitro potrebovalo strokovno podporo in jo dobilo v obliki Državnega inštituta za srečo. Slednji je odgovoren za razvoj ‘orodij sreče’ in organizacijo ‘prostovoljcev sreče’, ki izvajajo predavanja in programe o sreči.

Prvi minister novega ministrstva je postal Lal Singh Arya, ki pa se je nedavno znašel v sodnih težavah, zaradi katerih je skrivnostno izginil. 53-letnika oblasti iščejo od torka, ko je sodišče ukazalo njegovo aretacijo. Aryo sumijo, da je bil leta 2009 vpleten v umor opozicijskega politika. Doslej je zanikal vse obtožbe, a je nazadnje vseeno zbežal. Policija ga intenzivno išče, saj je začetek sojenja predviden za 19. december.  

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.