Naslovnica Šport Mednarodni zbor plezalcev v Planici

Mednarodni zbor plezalcev v Planici

Avtor: Spletno Uredništvo

Planinska zveza Slovenije prihodnji teden pripravlja akcijo ‘Plezanja za vse’ in sicer bo dogodek na vrsti med 5. in 11. marcem. Plezalna akcija bo potekala v Planici in v okolici, poudarek pa bo na zimski alpinistični dejavnosti. Srečanje 90 udeležencev iz šestih držav tudi bo priložnost za izmenjavo in nadgrajevanje znanja, iskanje idej za dodatno približanje plezanja in planinstva širši javnosti ter predstavitev slovenskih gora, znanja, tehnike in uspehov tujim alpinistom.

ice climbers Plezalci se ne bodo pritoževali nad vremenskimi pogoji, razen če ne bo močne odjuge (foto: pxhere.com) 

 

Mednarodni projekt Plezanje za vse, pri katerem so moči, ideje in izkušnje združile planinske zveze Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovaške in Slovenije, je sofinanciran s strani Evropske komisije, programa Erasmus+: Sport, Youth and EU Aid Volunteers. Cilj projekta je spodbuditi – predvsem mlade – k aktivnejšemu ukvarjanju s plezanjem, alpinizmom, planinstvom in drugimi povezanimi športi ter nadgraditi mednarodno sodelovanje med državami.

Zato mednarodne izmenjave predstavljajo ključni del vseh aktivnosti. Prva izmenjava je bila na vrsti jeseni 2016 v Adršpachu na Češkem, naslednja junija 2017 v Visokih Tatrah na Slovaškem, oktobra 2017 pa je bilo srečanje v Paklenici na Hrvaškem Prihodnji teden bo gostiteljica Slovenija, medtem ko jeseni 2018 sledi še sklepno dejanje v Italiji, pravijo na Planinski zvezi Slovenije (PZS).  

Prihodnji teden je večina alpinistične dejavnosti načrtovana v gorah nad Planico in Tamarjem, v sredo, 7. marca 2018, pa bo najbolj zanimivo dogajanje v dolini pod Poncami. Pred Nordijskim centrom Planica bo najprej bo na vrsti delavnica turnega smučanja, ki jo bo v sodelovanju s podjetjema Dynafit in Elan vodil vrhunski alpinist Davo Karničar. Strokovni sodelavec PZS in gorski reševalec Matjaž Šerkezi pa bo izvedel plazovno delavnico, ki je zaradi varnosti smučarjev in plezalcev najbrž še bolj pomembna. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.