Naslovnica Gospodarstvo Hyundai išče dobavitelje iz Slovenije

Hyundai išče dobavitelje iz Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo

Javn agencija SPIRIT Slovenija tudi v letošnjem letu nadaljuje s predstavitvami različnih gospodarskih sektorjev v okviru tako imenovanih ‘Dnevov dobaviteljev’. Pred kratkim je tako agencija objavila poziv za slovenska podjetja iz segmenta avtomobilskega industrije, ki jih zanima vstop v nabavno verigo ali okrepitev sodelovanja z gigantom Hyundai/ Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC).

hyundai vancouver

Zgornja fotografija je iz kanadskega Vancouvra in lepo priča, da Hyundai ni le tovarna avtomobilov, ampak globalni industrijski gigant (foto: roy Luck /flickr.com) 

 

Predvidoma konec marca ali na začetku aprila bo agencija SPIRIT Slovenija skupaj s Hyundai/ HMMC organizirala dogodek »Dan slovenskih dobaviteljev (Slovene Supplier’s Day)« v Sloveniji ter predstavitve izbranih slovenskih podjetij in njihovih izdelkov pred vidnimi predstavniki in nakupnimi odločevalci tega avtomobilskega koncerna. Ta želi razširiti svojo mrežo dobaviteljev v Sloveniji.

V skladu s svojo nabavno politiko iščejo potencialne dobavitelje, ki lahko ponudijo visoko kakovostne izdelke ter imajo pridobljene pomembnejše certifikate za avtomobilsko industrijo (npr. ISO/ TS 16949 ali IATF, itd.) in so že globalni dobavitelj z lokalno proizvodnjo v Sloveniji, ali pa lokalni dobavitelj, ki sodeluje z OEM (in je pri tem izkušen dobavitelj).

SPIRIT Slovenija vabi vsa zainteresirana podjetja, naj do 8. marca 2018 potrdijo svoj interes z e-prijavnico in priloženim vprašalnikom ter si s tem zagotovijo možnost predstavitve podjetja in izdelkov pred vidnimi predstavniki in nakupnimi odločevalci Hyundai/HMMC. Na osnovi prejetih vprašalnikov in predstavitev bo koncern izbral slovenska podjetja, ki bodo imela priložnost predstavitve na dogodku »Dan slovenskih dobaviteljev«. Izbrana podjetja bodo informacijo o načinu in terminu predstavitve izvedela naknadno, so še zapisali v pozivu agencije.

Sicer ima Hyundai svoje tovarne (po eno v vsaki državi) v Južni Koreji, Indiji, na Kitajskem, Rusiji, Braziliji, ZDA, Turčiji in Češki, zato lahko vstop v mrežo dobaviteljev odpre marsikatera vrata po vsem svetu.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.