Naslovnica Svet & EU Mednarodni dan mladih in novi člani Mladinskega odbora

Mednarodni dan mladih in novi člani Mladinskega odbora

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes, 12. avgusta, se po po vsem svetu in tudi po EU obeležuje ‘ Mednarodni dan mladih’. Zato je Komisija EU včeraj razglasila imena 25-erice mladih, ki so bili izbrani za delo v Mladinskem odboru EU za mednarodna partnerstva v naslednjih treh letih.
Mednarodni dan mladih in novi člani Mladinskega odbora

Danes praznujejo mladi z vega sveta (foto: pchere.com)

Že dan pred ‘Mednarodnim dnevom mladih’, ki se ga praznujemo 12. avgusta, je Komisija EU javno objavila imena 25 posameznikov, ki so jih izbrali, da bi kot člani delovali v Mladinskem odboru Evropske unije za mednarodna partnerstva in sicer v letih 2023, 2024 in 2025. Člani odbora bodo v tem obdobju strukturam Komisije EU svetovali pri vprašanjih sodelovanja in opolnomočevanja mladih v zunanjem delovanju EU.

S Komisije EU so posredovali podatek, da je za 25 prostih mest na razpisu za člane Mladinskega odbora EU za mednarodna partnerstva vladalo zares ogromno zanimanje – na razpis se je namreč prijavilo več kot 4500 mladih iz 150 držav sveta. »Naslednji dve leti bo odbor sestavljalo 14 žensk in 11 moških, starih od 19 do 29 let. Deset jih prihaja iz Afrike, šest iz Azije, ena članica je s Pacifika, pet iz Latinske Amerike in Karibov, tri članice pa so iz EU.

Partnerstvo z mladimi kot ključnimi akterji sprememb za bolj demokratične, enakopravne, vključujoče in miroljubne družbe je opredeljeno v akcijskem načrtu za mlade v zunanjem delovanju EUEN, sprejetem oktobra 2022,« so o novi zasedbi Mladinskega odbora EU za mednarodna partnerstva še pojasnili z Evropske komisije. Predstavili pa so tudi abecedni seznam teh 25 novih članov odbora.

To so Ahmednoor Bashir Haji iz Kenije, Alicia Ramdal iz Trinidada in Tobaga, Amani Al-mehsen s Finske, Andrea Remes iz Mehike, Ani Tuisausau s Fidžija, Anna Gabriela Ferreira Noval iz Venezuele, Anojitha Sivaskaran s Šrilanke, Damien Baraka iz Malavija, Deborah Mukundwa iz Ruande, Dexter Arvin Yang s Filipinov, Emmanuel Todd Gweamee iz Liberije Geth Semani Akhenra Maiga iz Slonokoščene obale in John Jessy Nabundesi iz Ugande.

Drugi del seznama tvorijo Kiwar Maigua iz Ekvadorja, Lorna Akoacha Enow iz Kameruna, Luis Gustavo Heredia Vasquez iz Peruja, Mariama Faty iz Senegala, Nora Piay Fernandez iz Španije, Pak-Yen Loke iz Malezije, Pratik Kunwar iz Nepala, Raphael Denis Harriohay iz Tanzanije, Shakhzoda Mirakova iz Uzbekistana, Sofia Scarlat iz Romunije, Stephanie Chiaky Otuteye iz Gane in Wajid Zahid iz Pakistana.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.