Naslovnica Slovenija Rdeči križ Slovenije z več kot 1000 prostovoljci na terenu

Rdeči križ Slovenije z več kot 1000 prostovoljci na terenu

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Rdečega križa Slovenije še naprej prihajajo novice o solidarnosti, zbiranju finančnih sredstev in dostavi različnih oblik pomoči žrtvam poplav. Tako so že do včeraj po razdelili več kot 80 tisoč litrov vode, več kot 40 palet higienskih potrebščin ter več kot 80 palet hrane, aktivirali pa so tudi dodatne bolničarje.
Rdeči križ Slovenije z več kot 1000 prostovoljci na terenu

Solidarnostna akcija teče s polno paro (foto: rks.si)

Rdeči križ Slovenije (RKS) je posredoval informacijo, da je bilo po vsej državi v zadnjem tednu aktivnih več kot 1.000 prostovoljcev območnih združenj (OZ) RKS. Ti prostovoljci so pomagali v okviru svojih območnih združenj na vseh ogroženih in še posebej na prizadetih področjih. Poleg dostave ustekleničene vode, hrane, mleka in higienskih potrebščin, so predvsem pomagali ljudem v začasnih nastanitvenih centrih.

V zadnjem tednu so ti prostovoljci OZ RKS pripeljali in razdelili več kot 80 tisoč litrov vode, več kot 40 palet higienskih potrebščin ter več kot 80 palet hrane, prehranskih izdelkov, mleka in otroške hrane. Na RKS so omenili tudi začetno nudenje (laične) psihosocialne podpore, poleg tega pa so sredi tedna aktivirali še dodatne ekipe bolničarjev, ki na terenu lokalnemu prebivalstvu in vsem enotam nudijo prvo pomoč ter po potrebi tudi psihosocialno podporo.

Te ekipe prihajajo z območnih združenj RKS Koper, Slovenske Konjice, Šentjur, Trbovlje, Postojna – Pivka in Krško, z dostavo humanitarne pomoči pa pomagajo še prostovoljci enot iz Zagorja ob Savi, Dravograda in Brežic. Na RKS se bo sicer v kratkem sestala Komisija za razdeljevanje sredstev, ki bo s strani območnih združenj pridobila zahtevke za pomoč, pri čemer zagotavljajo, da bodo najprej poskrbeli za najbolj ranljive.

»Vloge za pomoč lahko prizadeti v ujmah izpolnijo na naših območnih združenjih, kjer jim bodo usposobljene sekretarke in sekretarji pri tem pomagali. Zbrana donacijska sredstva se bodo uporabila tako za izvajanje aktivnosti pomoči kot tudi za neposredno pomoč prizadetim. Del doniranih sredstev že uporabljamo za nakup življenjskih potrebščin, to so v tem trenutku, ko smo še vedno v fazi intervencije, hrana, mleko, voda, kvas ter tudi zaščitna oprema,« sporočajo z RKS.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.