Naslovnica Trendi Maradona

Maradona

Avtor: Spletno Uredništvo

Ogled filmskih napovedenikov za prihodnji mesec razkriva, da bo v slovenske kinematografe zakorakal izjemno zanimiv avtobiografski film. Nogometni genij, za navijače Napolija kar bog, sicer dopingiranec in narkoman, širokoustnež, neuspešen trener in bogataš, ki je bil prijatelj Fidela Castra – vse to je Diego Maradona. 

 Maradona

Maradona je leta 1984 iz Barcelone prestopil v Napoli in tam hitro dosegel status božanstva (foto: kolosej.si)

 

Ko sta se leta 1990 v polfinalu svetovnega nogometnega prvenstva, ki je bilo na sporedu v Napoliju, srečala domače reprezentanca Italije in Argentina z Diegom Armandom Maradono, je velika večina Neapeljčanov navijala za Argentino in ne za Italijo. Tolikšna je bila tedaj ljubezen prebivalcev mesta pod Vezuvom do Maradone, ki je nekaj let prej iz Barcelone prišel na jug Italije in z Napolijem hitro osvojil prva dva naslova prvakov Italije, en pokal in dva italijanska superpokala ter tudi evropski Pokal UEFA.  

Medtem pa se je zgodba že začela zapletati, saj je Diego preveč užival v svojem statusu živega božanstva. Prijateljevanje s kriminalci, snifanje kokaina, izvenzakonske ljubezenske avanture in prve ‘davčne’ težave segajo v to obdobje ter so le napoved tistega, kar je sledilo po koncu njegove igralske kariere. V avtobiografskem filmu, ki so ga poimenovali Diego Maradona, igrajo nekdanji trener Alberto Bigon, Daniel Arcucci, John Foot, Dalma Maradona, Giannina Maradona, Diego Armando Maradona ml. in seveda Maradona osebno. 

“Argentinski nogometaš in trener Diego Armando Maradona, rojen oktobra 1960 v Buenos Airesu, velja za enega najboljših nogometašev vseh časov. Dosegel je izjemne uspehe tako z argentinsko reprezentanco kot s klubi. Bil je mojster navdiha, nogometaš umetnik. Vseskozi je razburjal tudi s svojim temperamentnim obnašanjem. Po težavah z drogo in umiku k Fidelu Castru se je zadnje čase izpostavil kot lider antiglobalističnih demonstracij,” so zapisali v napovedniku Koloseja. Za scenarij in režijo je sicer poskrbel Asif Kapadia. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.