Naslovnica Slovenija Lov na zaklad na Pohorju med šolskimi počitnicami

Lov na zaklad na Pohorju med šolskimi počitnicami

Avtor: Spletno Uredništvo
Letošnje zimske počitnice za šolarje bodo se bodo pričele šele konec februarja. Najprej bodo na vrsti šole na zahodu Slovenije, teden kasneje pa še tiste na vzhodu. Pred pričetkom počitnic so na vse bolj priljubljeni Poti med krošnjami na Rogli pripravili novo atrakcijo za otroke in odrasle – lov na skriti zaklad.
Lov na zaklad na Pohorju med šolskimi počitnicami

Rogla in Pohorje v zimski preobleki (foto: Iztok Medja/IPPR)

Letošnje zimske šolske počitnice se hitro bližajo. Najprej bodo v ponedeljek 21. februarja na zaslužen počitek odšli šolarji iz zahodnih predelov Slovenije, teden zatem pa bodo sledile še šole z vzhodnega dela države, ki bodo tako s počitnicami že krepko zakorakale v mesec marec. Še pred zimskimi počitnicami so na na Rogli pripravili novo atrakcijo za otroke in tudi za odrasle – lov na skriti zaklad.

Na vse bolj popularni atrakciji ‘Pot med krošnjami Pohorje’ so namreč pripravili poseben kviz, ki bo otroke vodil do skritih gesel in sledi, katere vodijo do izgubljenega zaklada veverička Emila. Tudi Emil pa bo pomagal pri iskanju zaklada. »Od 19. februarja 2022 dalje boste lahko ob obisku Poti med krošnjami Pohorje priskočili na pomoč veveričku Emilu, ki ne najde svojega zaklada.

Do cilja vas bo vodil kviz z zanimivimi vprašanji o naravi, rastlinah in živalih, ki bivajo v okolici razgledne poti. Vprašanja bodo v otrocih prebudila raziskovalno žilico, obenem pa se bodo veliko naučili. S pravilnimi odgovori na vprašanja boste odkrili skrito geslo, ki vas bo vodilo do izgubljenega Emilovega zaklada,« pravijo pohorski turistični delavci in obljubljajo tudi nagradno igro z žrebanjem za vse, ki bodo ugotovili skrito geslo.

Poleg tega bodo na ‘Poti med krošnjami’ še pred pričetkom zimskih počitnic spremenili svoj daljši delovni čas. Tako bodo od 19. do 28. februarja obratovali od 10. ure pa do 17. ure (zadnji vstop ob 16. uri), nato pa s prihodom meseca marca od 10. ure vse do 18. ure (zadnji vstop ob 17. uri).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.