Naslovnica Slovenija Ljubljana bo gostila stoto obletnico združenja elektroenergetikov

Ljubljana bo gostila stoto obletnico združenja elektroenergetikov

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubljana bo med 21. in 24. novembrom gostila mednarodni simpozij elektroenergetikov CIGRE-CIRED (Committee of Electric Power Engineers). Štiridnevni dogodek bo tokrat še posebej pomemben, saj mednarodno združenje elektroenergetikov letos praznuje okroglih 100 let obstoja.
Elektroenergetski inženirji z vega sveta bodo v Ljubljana počastili lep okrogel jubilej (foto: pixabay.com)

Mednarodno združenje elektroenergetskih inženirjev CIGRE (Committee of Electric Power Engineers) je bilo ustanovljeno davnega leta 1921 v Parizu, danes pa je vanj vključenih na tisoče strokovnjakov iz več kot 90 držav in 1250 organizacij članic, vključno z nekaterimi vodilnimi svetovnimi strokovnjaki. Jedro CIGRE tvori 59 nacionalnih odborov CIGRE, kjer zbirajo in delijo razne tehnične vidike oz. strokovna znanja z vseh koncev sveta.

»CIGRE izvaja najmočnejši svetovni program znanja, ki obsega 16 področij dela, katera zajemajo vsa osrednja področja elektroenergetskega sistema. Na teh področjih več kot 250 delovnih skupin črpa in gradi na praktičnih izkušnjah za reševanje obstoječih in prihodnjih izzivov, s katerimi se sooča elektroenergetski sistem,« so med drugim pojasnili na spletni strani prireditve, ki bo minila pretežno v znamenju strokovnih dogodkov.

 Slovensko združenje elektroenergetikov CIGRE-CIRED je tako objavilo delovni program simpozija, ki bo od 21. do 24. novembra potekal v Hotelu Union.  Udeležence čakajo strokovna predavanja, paneli, otvoritev simpozija EXPO Cigre 2021, tehnične seje in pa strokovna obiska Nuklearne elektrarne Krško ter Hidročrpalnega skladišča Avče. Rdeča nit letošnjega simpozija pa bo predvsem prihodnost oskrbe z elektriko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.