Naslovnica Trendi Ljubitelji grozljivk tega ne bodo zamudili

Ljubitelji grozljivk tega ne bodo zamudili

Avtor: Spletno Uredništvo

Novembra v slovenska kina prihaja nadaljevanje slavne grozljivke Izžarevanje (The Shining). Ta kultni film, ki je nastal pod peresom Sthepena Kinga, režiral ga je Stanley Kubrick, glavno vlogo pa je odigral Jack Nicholson, bo sedaj dobil nadaljevanje, poimenovano Doctor Sleep.

Ljubitelji grozljivk tega ne bodo zamudili Slovenski plakat za napovednik filma Doctor Sleep skriva manjši trik… (foto: Blitz Film & Video Distribution).

 

Globalno najbolj slavni pisec grozljivk Stephen King je sicer že leta 2013 svetu predstavil svoj roman ‘Doctor Sleep’ in razložil, da se gre za nadaljevanje kultne zgodbe ‘The Shining’ (Izžarevanje), katero je v filmu leta 1980 zaznamoval izvrstni Jack Nicholson v glavni vlogi, pod režijo pa se je podpisal Stanley Kubrick, ki je v tistih letih zagotovo veljal za enega od najboljših režiserjev v Hollywoodu.

»Doktor Sleep (deček Danny Torrance iz Izžarevanja) je v nadaljevanju v svojih štiridesetih letih in se bori z enakimi demoni, kot se je boril njegov oče – z nasiljem in alkoholizmom. Še vedno travmatiziran od dogodkov, ki so se zgodili v njegovem otroštvu, Torrence kmalu začne uporabljeti svoj dar za komunikacijo z umirajočimi v lokalnem društvu hospic.

Njegova zgodba doživi velik preobrat, ko spozna mlado dekle Abro, s katero hitro vzpostavi nadnaravno povezavo, saj se izkaže, da ima tudi sama podobne moči, kot jih ima sam. Danny jo poskuša zaščititi bred kultom imenovanim ‘The True Knot’, katerega člani prežijo nad otroci s posebnimi sposobnostmi, da bi postali nesmrtni,« pravi zgodba filma v prvem letošnjem napovedniku. Največjo odgovornost v filmu bo imel režiser Mike Flanagan, ki je po knjigi Stephena Kinga napisal tudi scenarij.

Opraviti svoje delo vsaj na približno enakem nivoju, kot ga je leta 1980 opravil slavni Kubrick, zagotovo ni prav enostavno. Glavno vlogo Doctor Sleepa bo sicer odigral Ewan McGregor, kar se z vidika zvezdniškega sija igralca zdi dostojna predaja štafete oz. ‘zamenjava’ za Jacka Nicholsona. Poleg Ewana v filmu igrajo še Rebbecca Ferguson (Rose the Hat), Kyliegh Curran (Abra), Cliff Curtis, Emily Alyn Lind, Zahn McClarnon in mnoge druge.

Doktor Sleep v kina prihaja šele v mesecu novembru, kar pa je za grozljivke najbrž najbolj primeren čas leta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.