Naslovnica Kronika Letošnji posvet bo posvečen mladoletnim storilcem kaznivih dejanj

Letošnji posvet bo posvečen mladoletnim storilcem kaznivih dejanj

Avtor: Spletno Uredništvo
V torek bo Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani gostila 12. strokovni posvet na temo spletnih spolnih zlorab otrok in mladostnikov. Letos bo osrednja pozornost posvečena mladoletnim storilcem kaznivih dejanj.
Letošnji posvet bo posvečen mladoletnim storilcem kaznivih dejanj

Lani je prav v tem času potekala tudi mednarodna preventivna akcija ‘Reci ne!’ (foto: policija.si)

Uprava kriminalistične policije, prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije) in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije so tudi tokrat skupaj organizirali že 12. strokovni posvet na temo spletnih spolnih zlorab otrok in mladostnikov. Letos bo posvet na vrsti v torek (20. septembra), med 9. uro in 15.15, lokacija vsega dogajanja pa bo Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani.

»Posvet je namenjen predvsem organom pregona, sodiščem, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu in centrih za socialno delo ter nevladnim organizacijam. Cilj posveta je pri vseh, ki pri svojem delu prihajajo v stik z otroki, poglobiti znanje o problematiki spletnih spolnih zlorab z namenom učinkovitejše obravnave teh primerov v praksi. Poudarek letošnjega posveta so mladoletni storilci teh kaznivih dejanj,« so pojasnili s Policije.

Gostitelji in organizatorji pričakujejo množično udeležbo predstavnikov Policije, sodstva, tožilstva, šolstva, centrov za socialno delo in nevladnih organizacij. Program posveta predvideva, da po uvodnih nagovorih sledita strokovni predavanji, potem pa še posebne delavnice za udeležence, ki bodo razdeljene po posameznih področjih. Osrednja pozornost posvečena mladoletnim storilcem kaznivih dejanj, a se bodo posvetili tudi drugim temam.

Tako bo v predavanjih govora tudi o aktualnih razmerah v Sloveniji na področju spletnih spolnih zlorab otrok, o procesih novačenja otrok za njihove intimne fotografije, o posledicah tovrstnih spletnih odnosov in o preventivnem delovanju. Delavnice, ki bodo sledile, pa bodo posvečene predvsem pridobivanju strokovnih znanj za primerno obravnavo morebitnih e-zlorab otrok.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.