Naslovnica Gospodarstvo Slovenci se iz Malage vračajo z novimi poslovnimi dogovori

Slovenci se iz Malage vračajo z novimi poslovnimi dogovori

Avtor: Spletno Uredništvo
Po dveh letih so letos v španski Malagi spet gostili Seatrade Cruise Med, ki velja za najpomembnejši sejem ladijskega turizma v Evropi. Na sejmu so se sodelovali predstavniki potniškega terminala Luke Koper, Slovenske turistične organizacije in Mestne občine Koper ter turistične agencije Atlas Express, Centralog turizem in Istranka tours. Obisk je bil uspešen.
Slovenci se iz Malage vračajo z novimi poslovnimi dogovori

Tovrstni prizori v potniškem delu koprskega pristanišča bodo že letos postali še bolj pogosti (foto: SJ)

Seatrade Cruise Med se je po dveh letih velikih negotovosti za celotno branžo potniških ladij vrnil v velikem slogu. V španski Malagi so ga letos spet pripravili kot dvodnevno prireditev, na kateri so predstavili ogromno novosti za prihodnjo turistično sezono 2023 in sicer za Mediteran, za Evropo in tudi za preostali svet. Na jug Španije se je odpravila tudi slovenska delegacija in obisk se je izkazal za poslovno zelo uspešnega.

Po koncu dogodka so organizatorji objavili številke, ki govorijo o več kot 2000 sodelujočih, o prisotnosti preko 200 zastopnikov potniških ladjarjev in o zastopanosti 70 držav sveta. Na sejmu so Slovenijo zastopali predstavniki potniškega terminala Luke Koper, Slovenske turistične organizacije (STO) in Mestne občine Koper (MOK) ter slovenske turistične agencije Atlas Express, Centralog turizem in Istranka tours.

»Že prvi sejemski dan je slovenska ekipa opravila več pomembnih poslovnih srečanj in pogovorov s partnerji. V Koper bo 8. oktobra prvič v zgodovini v Slovenijo priplul luksuzni ladjar Azamara Cruises z vsemi svojimi štirimi ladjami Quest, Journey, Onward in Pursuit. Na krovih bodo skupaj gostile preko 2000 potnikov, med njimi tudi 50 mednarodnih novinarjev,« so pomemben nov posel potrdili s STO.

Seveda bo to nova lepa priložnost za promocijo Slovenije kot vrhunske destinacije za butične goste. Polet tega pa so objavili še nekaj aktualnih statističnih podatkov – tako bo potniški terminal v koprskem pristanišču do konca leta 2022 zabeležil 65 prihodov potniških ladij s približno 78.000 potniki, za katere so turistični delavci pripravili več kot 20 različnih programov in doživetij.

Sicer bi potniški terminal Luke Koper, ki je trenutno le tranzitne narave (obisk Slovenije je le ena od postaj križarjenj po Jadranu ali Sredozemlju), zelo rad postal začetna in/ali končna destinacija katerega od križarjenj, saj bi tako slovensko gospodarstvo imelo še nekaj več koristi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.