Naslovnica Trendi Arsove lastovke in koncertno sodelovanje s SNG Drama Ljubljana

Arsove lastovke in koncertno sodelovanje s SNG Drama Ljubljana

Avtor: Spletno Uredništvo
Na radijskem Programu Ars so te dni podelili nagrado Arsove lastovke 2022 za najboljšo kratko zgodbo, ki jo je dobil Vincenc Gotthardt za tekst ‘Pod barvami na sliki’. Program Ars in SNG Drama Ljubljana pa bosta v kratkem združila moči v skupnem glasbeno-gledališkem projektu, poimenovanem Ars in Drama.
Arsove lastovke in koncertno sodelovanje s SNG Drama Ljubljana

Predstavitev koncertnega sodelovanja programa Ars in SNG Drama Ljubljana (foto: Adrian Pregelj/SOJ RTV SLO)

Nagrado za najboljšo kratko zgodbo 31. natečaja Radia Slovenija, imenovano ‘Arsove lastovke 2022’, je prejel Vincenc Gotthardt. Strokovna žirija, v kateri so bili Primož Vitez, Tina Kozin in Aljaž Krivec, je za najboljšo izbrala njegovo kratko zgodbo ‘Pod barvami na sliki’. Na razpis Uredništva za kulturo Tretjega programa Radia Slovenija – programa Ars je sicer letos prispelo kar 360 zgodb, tako da je bila konkurenca tokrat res zelo ostra.

Program Ars in SNG Drama Ljubljana pa bosta združila moči v skupnem glasbeno-gledališkem projektu, poimenovanem ‘Ars in Drama’. Gre za serijo večerov vrhunskega jazza, šansonov in glasbe, ki je tako ali drugače povezana z gledališčem. Prvi koncertni nastop v sklopu novega cikla bo na sporedu v nedeljo, 9. oktobra, ob 20. uri, ko bo na oder stopil priznani jazzist Tadej Tomšič z vrhunsko zasedbo, imenovano ‘Institution’.

“Na koncertu bodo saksofonist Tadej Tomšič, pianist Gregor Ftičar, basist Erik Čebokli, tolkalka Petra Vidmar in bobnar Žiga Kočar predstavili svoj najnovejši projekt ‘Flying Start’ in prejšnjega ‘Orion saksofon’. Iz slednjega bodo nepozabne skladbe iz zlatega obdobja Slovenske popevke, kot so ‘Poletna noč’, ‘Vozi me vlak v daljave’, ‘Zemlja pleše’ in ‘Orion’ v modernih priredbah Tadeja Tomšiča zapeli Alenka Godec, Nuška Drašček in Janez Bončina – Benč,” sporočajo z RTV SLO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.