Naslovnica Slovenija Letošnje sodelovanje Policije s Planinsko zvezo in z Gasilsko zvezo

Letošnje sodelovanje Policije s Planinsko zvezo in z Gasilsko zvezo

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska Policija je včeraj podpisala dva načrta sodelovanja za leto 2022. Najprej je bil na papirju formaliziran letni načrt skupnih aktivnosti s Planinsko zvezo Slovenije, nato pa še z Gasilsko zvezo Slovenije.
 Letošnje sodelovanje Policije s Planinsko zvezo in z Gasilsko zvezo

Ne glede na podpis so na terenu vedno vsi složni, ko je potrebno pomagati (foto: FB Slovenska Policija)

Kot je že postalo tradicija, so tudi ob pričetku leta 2022 najvišji predstavniki Planinske zveze Slovenije (PZS) in slovenske Policije podpisali vsakoletni načrt skupnih aktivnosti. Na seznamu so poleg operativno-intervencijskih dejavnosti tudi preventivne, kot je skupno svetovanje in opozarjanje pohodnikov na nevarnosti gora. Policija in PZS pa si bosta redno izmenjevali statistične podatke ter ostale relevantne informacije.

Ti skupni podatki bodo nato postali temeljni kamen za načrtovanje novih učinkovitih aktivnosti, ki bodo namenjene večji varnosti vseh obiskovalcev slovenskega gorskega sveta. To pa ni bil edini včerajšnji podpis, saj sta prav tako včeraj svoja letna načrta s formalizacijo dogovora uskladila tudi Gasilska zveza Slovenije (GZS) in Policija. Tudi v tem primeru gre za več različnih skupnih aktivnosti.

»V letošnjem letu organizaciji ponovno strmita k skupnim strokovnim usposabljanjem, ki bodo vidna kot rezultat sodelovanja in kakovosti dela na področju zaščite in reševanja, iskanja pogrešanih oseb, preventivne in druge dejavnosti,« so o podpisu skupnega načrta slovenskih policistov in gasilcev sporočili s Policije. Na spletnih mestih PZS in GZS pa zanimivo tem podpisu (še) niso poročali – najbrž zato, ker gre za vsakoletno formalnost.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.