Naslovnica Trendi Letos je na sporedu že dvajseti Klubski maraton Radia Študent

Letos je na sporedu že dvajseti Klubski maraton Radia Študent

Avtor: Spletno Uredništvo

Javno življenje v Sloveniji se postopno vrača v tirnice iz časa pred izbruhom pandemije, tako da počasi napovedujejo prvi glasbeni dogodki. Radio Študent bo tako letos izpeljal jubilejni 20. klubski maraton, ki je namenjen neuveljavljenim glasbenim upom.

 Letos je na sporedu že dvajseti Klubski maraton Radia Študent

Radio Študent s projektom Klubski maraton že dve desetletji dokazuje, da je v Sloveniji veliko glasbenih talentov (foto: FB Radio Študent)

 

Klubski maraton Radia Študent je že lepih 20 let najbolj prepoznavna valilnica nekomercialne glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji. Klubski maraton je nekakšen javni razpis, prek katerega se odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne dosežke domače glasbene scene, kar skupaj z zagotovljeno medijsko promocijo predstavlja odlično izhodišče za vzhajajoče glasbene zvezdice.

»Radio Študent tudi v letošnjem izzivov polnem letu – gre vendarle za dvajseti krog! – s fanfarami kliče vse mlade, kreativne, še neuveljavljene glasbene ustvarjalce in skupine, naj se prijavijo na natečaj za sodelovanje na jubilejnem dvajsetem Klubskem maratonu. Tudi letos bo torej Klubski maraton tako ali drugače, ampak gotovo tresel, pretresal in prispeval v avtonomno, mladinsko klubsko koncertno dogajanje po vsej državi,« pravijo na Radiu Študent.

Kot vsako leto bo tudi ob 20. obletnici obstoja Klubski maraton izbranim ‘maratoncem’ omogočil nastop v živo na radiu, zagotovil obsežno promocijo in temu dodal tudi studijsko snemanje skladb. Posnetki se bodo nazadnje znašli na promocijski kompilaciji Klubski maraton 2020, ki bo izšla pod okriljem Založbe Radia študent. Prijave na natečaj so možne do vključno petka 5. junija, poleg osnovnih podatkov o izvajalcu pa je potrebno priložiti vsaj tri avdio posnetke.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.