Naslovnica Trendi Letos bo Tour de France za slovenske gledalce zanimiv, kot še nikoli

Letos bo Tour de France za slovenske gledalce zanimiv, kot še nikoli

Avtor: Spletno Uredništvo

Tudi letos bodo na TV Slovenija na svoj račun prišli ljubitelji kolesarstva. Med 29. avgustom in 20. septembrom bo namreč na sporedu 107. kolesarska Dirka po Franciji. Letos bo zanimiva, kot še nikoli. Primož Roglič je namreč prvi favorit za zmago, Tadej Pogačar pa bo prvič nastopil na Touru in se bo zagotovo poskusil takoj prebiti tik pod vrh. Obeta pa se tudi dokumentarni film o letošnjih pripravah Rogliča.

 Letos bo Tour de France za slovenske gledalce zanimiv kot še nikoliPrimož Roglič na otoku Tenerife med treningom preizkušnje na čas oziroma kronometra (foto:David Črmelj/SOJ RTV SLO)

 

TV Slovenija bo tudi letos spremljala Tour de France oziroma kolesarsko Dirko po Franciji, k bo potekala v terminu med 29. avgustom in 20. septembrom. Na 2. programu TV SLO bodo v živo prenašali vseh 21 etap najbolj prestižne kolesarske preizkušnje na svetu, ki se bo letos svetu predstavila s svojo 107. izdajo. Dirka bo sestavljena iz devetih ravninskih, osmih gorskih in treh razgibanih etap, medtem ko bo letos na sporedu le en posamični kronometer.

Za slovenske gledalce bo letos dirka zanimiva kot še nikoli, saj je Primož Roglič prvi favorit za zmago, Tadej Pogačar pa bo prvič nastopil na Touru in se bo zagotovo poskusil takoj prebiti tik pod vrh. Na TV Slovenija so sicer že pred meseci zaslutili, da bi se lahko letos na Touru pisala zgodovina, zato so posneli dokumentarni film ‘Moja pot na Dirko po Franciji’. Dokumentarec Blaža Omana in Davida Črmelja bo prvič na sporedu na dan začetka dirke – soboto, 29. avgusta ob 20. uri na TV SLO 2.

Rogliča so kljub številnim zapletom zaradi pandemije koronavirusa spremljali na višinskih pripravah na lokacijah vulkanskega otoka Tenerife na Kanarskem otočju, na letošnjem slovenskem državnem prvenstvu (ki je bilo zagotovo najbolj kakovostno doslej) in še ob ogledu trase druge etape dirke po Franciji. Za prenose v živo bosta nato tri tedne skrbela
Tomaž Kovšca in izkušeni strokovni komentator Martin Hvastija.

Miha Mišič bo skrbel za statistične podatke, David Črmelj in Polona Bertoncelj pa bosta vsak dan pripravila še posebne zgodbice iz zakulisja Toura. Pri spremljanju dirke bo sodeloval tudi Multimedijski center RTV SLO in sicer preko podportala rtvslo.si/tour.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.