Naslovnica Šport Svetovni pokal za plezalce se začenja ta konec tedna

Svetovni pokal za plezalce se začenja ta konec tedna

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju bo konec tedna z ogromno zamudo spet začela nastopati na mednarodnih prizoriščih. Prva tekma sezone svetovnega pokala bo v francoskem Brianconu, plezalke in plezalci pa se bodo pomerili v disciplini težavnost.

Svetovni pokal za plezalce se začenja ta konec tednaSlovenska plezalna reprezentanca se je letos večkrat v polnem številu zbrala na skupnih treningih (foto:SPORTIDA/PZS)

 

Pandemija koronavirusa je povsem pokvarila načrte slovenske reprezentance v športnem plezanju. Odpovedane so bile olimpijske igre, odpadle so vse tekme svetovnega pokala in ostala tekmovanja. Mednarodna zveza za športno plezanje je nazadnje le odločila, da se lahko svetovni pokal ponovno začne. Prvo preizkušnjo je zaupala Franciji, v petek ( 21. avgusta) in v soboto (22. avgusta) bodo tako v Brianconu izpeljali tekmovanje v težavnosti.

Strokovno vodstvo slovenske plezalne reprezentance se je odločilo, da bodo tokrat majce z državnim grbom oblekle Janja Garnbret, Tjaša Kalan, Vita Lukan, Lucija Tarkuš, Tjaša Slemenšek in Lana Skušek, moški del pa bodo zastopali Martin Bergant, Luka Potočar, Milan Preskar, Domen Škofic in Žiga Zajc. Reprezentanca je po uvodnem zboru v Kopru konec junija opravila nekaj skupnih treningov in mini-priprav doma v Kranju, Ljubljani in Šmartnem pri Litiji, obiskala pa je tudi Innsbruck.

»Na tekmo se odpravljamo sicer v močni in številčni ekipi, a jo bosta vseeno izpustili svetovna podprvakinja Mia Krampl, ki se zaradi priprav na olimpijske igre letos posveča predvsem treningu balvanov in hitrosti ter evropska prvakinja Lučka Rakovec, ki se po krajšem odmoru šele vrača nazaj v redni proces treninga. Tekmovalni premor je bil sicer dolg, a vzdušje v ekipi je dobro in vsi so že željni tekmovanja, tako da pričakujem dobro tekmo…« je pojasnil selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren.

S Plezalne zveze Slovenije so še spomnili, da je najboljša slovenska športna plezalka ‘Zlata’ Janja Garnbret v Brianconu lani osvojila drugo mesto, Mia Krampl je bila četrta, Vita Lukan pa sedma – enako kot Domen Škofic v moški konkurenci. Sicer bo prenos tekme v soboto moč spremljati tudi na 2. programu TV Slovenija in sicer od 19:40 dalje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.