Naslovnica Gospodarstvo Prvi trajnostni projekt Radenske bo pogozdovanje Pomurja in Dalmacije

Prvi trajnostni projekt Radenske bo pogozdovanje Pomurja in Dalmacije

Avtor: Spletno Uredništvo

Radenska je zagotovo med najbolj prepoznavnimi podjetji oziroma blagovnimi znamkami iz Slovenije. Zato je še posebej pohvalno, da so se prav pri Radenski Adriatic lotili akcije obnove gozdov, imenovane ‘Bolj zelena Slovenija’. Tako bodo v Pomurju posadili 10.000 dreves. Dodatnih 10.000 dreves pa bodo jeseni posadili tudi v Dalmaciji.

 Prvi trajnostni projekt Radenske bo pogozdovanje Pomurja in DalmacijeKraj Vaneča v Pomurski regiji (foto: sl.m.wikipedia.org/Franc Lanjšček-Feri)

 

Pri Radenski Adriatic razumejo, da je za promocijo sodobne gospodarske družbe pomemben drugačen stik  s splošno javnostjo. V času, ko se svet otepa vse bolj drastičnih klimatskih sprememb, so se tudi v enem najbolj mednarodno prepoznavnih slovenskih podjetij odločili za trajnostni pristop. In to ne le na papirju, ampak z zelo konkretnimi dejanji. Skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije so se namreč lotili projekta obnove gozdov ‘Bolj zelena Slovenija’.

»Gozdovom, kot delu naravnega bogastva naroda, ki ga želijo ohraniti za prihodnje rodove, bomo pri prilagajanju na podnebne spremembe pomagali z zasaditvijo 10.000 novih dreves. Med avgustom in oktobrom bo namreč Radenska od vsake prodane vračljive litrske steklenice Radenske (Kraljevi vrelec, Petanjski vrelec ali Naturelle) prispevala k uresničitvi zastavljenih ciljev,« so pojasili z Radenske Adriatic.

Projekt bo najprej pomagal zdesetkanim gozdovom v Pomurju in sicer s posaditvijo sadik domačih drevesnih vrst (doba, črnega topola, vrb,…), s čemer bodo obnovili 2,3 ha poškodovanih gozdov. Podobno akcijo pa bodo izpeljali tudi na Hrvaškem. »V sodelovanju z društvom skavtov znotraj projekta Boranka bodo jeseni zasadili 10.000 dreves na najbolj kritičnih predelih Dalmacije, kjer so gozdove v minulem obdobju prizadeli uničujoči požari,« so še pojasnili.

Akcija pogozdovanja je zgolj prva v nizu sorodnih trajnostnih aktivnosti, s katerimi bi radi pri Radenski Adriatic znižali človeški ogljični odtis, prispevali k obnovi naravnih virov in poskrbeli tudi za bodoče generacije. V Sloveniji in na Hrvaškem tako že pozivajo kupce, da jim pri pomagajo pri ohranjanju narave in sicer s preudarnim nakupom proizvodov ter odgovornim ravnanjem z embalažo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.