Naslovnica Trendi Letni vrt se odpira z dvodnevnim koncertnim festivalom

Letni vrt se odpira z dvodnevnim koncertnim festivalom

Avtor: Spletno Uredništvo

Po dolgem času se je med žive vrnil tudi ljubljanski koncertni hram, ki sliši na ime Gala Hala. Prihodnji teden bo v sredo 1. julija in v četrtek 2.julija startala poletna sezona. Letni vrt Gala Hale bo v znamenju mini festivala Domorodnih 10.

 Letni vrt se odpira z dvodnevnim koncertnim festivalom

Po dolgem premoru, ki ga je povzročila pandemija, se te dni med žive vračajo tudi koncerti (foto: FB Gala Hala)

 

S prihodom julija bo Letni vrt Gala Hale odprl svoja vrata in glasbe željnim obiskovalcem za uvod vročega poletja ponudil dvodnevni mini festival ‘Domorodnih 10’. Festival bo hkrati praznovanje prvega desetletja obstoja projekta ‘Domorodni četrtki’, kjer se na odru že 10 let vrstijo različni domači izvajalci. Za mnoge glasbenike je nastop v Gala Hali prva priložnost, da opozorijo nase, sploh ker gre običajno za nekomercialne glasbene zvrsti.

»10 let in 127 Domorodnih četrtkov si zasluži obeležitev, saj gre za pomemben in kontinuiran koncertni cikel, kjer smo skozi leta predstavljali relevantne domače izvajalce v polju alter scene, večinoma mlade, ki jim je oder Gala hale služil za eno izmed začetnih koncertnih izkušenj, vsake toliko pa tudi tiste že uveljavljene. Programsko so cikel vodili Marko Godnjavec – Jizah, ki ga je tudi zastavil, Eva Kristina Filipčič, Matic Urbanc ter Dominika Maša Kozar,« pravijo organizatorji z Društva Kapa.

Prihodnjo sredo, 1. julija se bodo od 19. ure dalje zvrstili koncertni nastopi skupin Lelee (Garaž Rock), Tetameta (Ambiental Elektronika), Lovekovski (Lo-Fi Indietronica), Panon + Gosti (Art-Trap) in Blaž (Idm). Za ‘after’ bo zadolžen Cl_Tr (R’n’b/Bass/Trap/Club). Dan kasneje pa bodo v Letnem vrtu ‘zagodli’ še Juice-O (Hiphop/Trap), Fraw Blanka (Hiphop), In The Attic (Indie/Alt Rock), Balans (Nojz/Kraut Pop) in Nesesari Kakalulu (Afrobeat), medtem bo za pokoncertne urice zadolžen Elovetric (Italo/Funk/Disco).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.