Naslovnica Šport Novak Đoković je dokazal, da ni pametnejši od zdravnikov

Novak Đoković je dokazal, da ni pametnejši od zdravnikov

Avtor: Spletno Uredništvo

Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković se je znašel sredi doslej daleč največje afere v svoji sicer izjemni karieri. Popularni Nole si je namreč zamislil serijo teniških turnirjev, prek katerih je želel propagirati konec pandemije in vrnitev v normalno življenje. A se mu je neupoštevanje zdravstvenih priporočil hitro vrnilo kot bumerang, saj je že na drugem turnirju med tenisači in spremljevalci v Zadru prišlo do novega izbruha okužb.

Novak Đoković je dokazal da ni pametnejši od zdravnikovTako so se v noči iz sobote na nedeljo v Zadru zabavali Đoković, ostali udeleženci turnirja in številni gostje, noč kasneje pa je med njimi vladala panika (foto: FB Adria Tour)

 

Teniški zvezdnik Novak Đoković se je zaradi lastnega ‘pametovanja’ znašel sredi doslej daleč največje afere v svoji sicer izjemni karieri. Na igrišču fenomenalni Nole si je namreč zamislil serijo teniških turnirjev, prek katerih je želel v državah Balkana propagirati konec pandemije koronavirusa in vrnitev v normalno življenje. Seveda so mnogi tenisači, novinarji, ljubitelji tenisa in navadni ljudje komaj čakali, da si lahko po karanteni spet v živo ogledajo vrhunske teniške dvoboje.

Đoković je na te turnirje serije Adria Tour povabil svoje športne prijatelje z vrha svetovnega tenisa, kar je zagotovilo dodatno kakovost. Prvi turnir je pred 10 dnevi potekal v Beogradu in je prvotno minil brez zapletov, čeprav se je na tribunah zbralo okrog 8000 gledalcev. V nedeljo pa se je na drugem turnirju v Zadru zgodilo prav to, na kar so številko 1 svetovnega tenisa mnogi opozarjali. 

Bolgarski tenisač Grigor Dimitrov je ugotovil, da je okužen s koronavirusom, nakar naj bi med 23 testiranimi prisotnimi na turnirju (igralci in osebjem) našli še vsaj tri pozitivne primere. Medtem pa se je izkazalo, da že v Beogradu ni bilo vse v redu, saj se je tudi na večerni zabavi med beograjskim turnirjem okužilo nekaj ljudi, tako da je sedaj pozitivnih vsaj pet nogometašev Crvene zvezde.   

Ker so se udeleženci Adria Toura tudi v Dalmaciji udeleževali raznih zabav, se sedaj vsi bojijo, da bo Zadar ta teden postal novo veliko žarišče okužbe. Đoković se je medtem ekspresno hitro vrnil domov v Beograd in se testiral skupaj z vsemi najbližjimi, a naj bili vsi negativni. Vseeno pa sta sedaj pod velikim vprašajem še preostala dva turnirja v Banjaluki in Sarajevu. Po drugi strani so tokrat zelo modro ravnali v Črni Gori, kjer zaradi pandemije niso dovolili izpeljave turnirja.

Po črngorski odpovedi se je v igri za organizacijo petega turnirja iz serije prejšnji ponedeljek znašel tudi Portorož, vendar je bilo tudi v Sloveniji zaradi trenutno veljavnih zdravstvenih predpisov in pomanjkanja časa nemogoče pravočasno pripraviti turnir. Na srečo, bi lahko dejali. Nov izbruh panedmije v Portorožu bi zagotovo ogrozil prebivalce (dom upokojencev je na primer manj kot 800 metrov oddaljen od teniškega stadiona) in predstavljal pravo katastrofo za lokalni turizem. 

Zagotovo bi si Đoković zaradi neodgovornega ravnanja zaslužil vsaj eno vzgojno okrog ušes, ni pa izključeno, da ga ne čaka kakšna kazenska ovadba zaradi ogrožanja zdravja in življenja ljudi. Sploh v Zadru, kjer od leta 1991 Srbov zagotovo ne marajo ravno preveč. Morda je tudi zato zelo na hitro zapustil Hrvaško. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.