Naslovnica Slovenija Lep kupček tudi za nevladne organizacije

Lep kupček tudi za nevladne organizacije

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je preko javnega razpisa za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij (NVO), ki delujejo na področju ohranjanja narave, okolja in prostora, za leti 2018 in 2019 dodelil skupaj 427.000 EUR sredstev. 

Sofinanciranih bo 12 projektov, skupno pa je bilo prijavljenih 21 (foto: pixabay.com)

 

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) že vrsto let podpira izvedbo projektov nevladnih organizacij (NVO) in si prizadeva za krepitev dialoga. Na področju okolja in prostora so NVO pomemben akter sodelovanja, saj gre za interesno povezane posameznike, ki se zavedajo svoje družbene odgovornosti in s svojim delovanjem sledijo načelom varstva okolja in narave ter načelom trajnostnega razvoja na področju okolja in prostora. MOP je javni razpis za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij z vsebinami trajnostnega razvoja na področju varstva okolja, ohranjanja narave ter prostora, ki se bodo izvajali v letih 2018 in 2019 objavilo v Uradnem listu RS, 9. marca letos.

Sofinancirani projekti Ministrstva za okolje in prostor so ‘Še smo tu’ – domorodne vrste še nismo izrinjene (Herpetološko društvo-Societas herpetologica slovenica, Slovensko odonatološko društvo, Center za kartografijo favne in flore), ‘Izhodišča za krajinsko politiko’ (Društvo krajinskih arhitektov Slovenije, Inštitut za politike prostora, CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp), ‘Partnersko urejanje javnega prostora’ (Inštitut za politike prostora, Hiša! društvo za ljudi in prostore in Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Kulturno društvo Prostorož).

Polega tega so bili na razpisu uspešni ‘Zagovorniki okolja-Zelena svetovalnica’ (Pravno-informacijski center nevladnih organizacij), ‘Konferenca trajnostne gradnje’ – trajnostna gradnja, obnova in upravljanje objektov, učinkovita raba energije (SZTG – Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija Ljubljana), ‘Klima za podnebje – Ustvarjamo družbeno klimo za ambiciozne podnebne ukrepe’ (Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj), ‘Plastika naša vsakdanja’ (Ekologi brez meja),

‘Ne več, ampak bolje’ (Okoljsko raziskovalni zavod), ‘Spodbujamo hojo kot prometno prakso – Pešec’ (Inštitut za politike prostora, CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp), ‘Vsi odtenki zelene’ (Lutra, Inštitut za ohranjanje naravne dediščine), Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec (Društvo Planet Zemlja) in ‘Naj te zapelje zelena mobilnost’ (CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj).

MOP bo sicer skupno dodelil 427.000 EUR sredstev, sofinanciranih pa bo 12 projektov od prvotno prijavljenih 21. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.