Naslovnica Trendi Leonart se je dokopal Do morja

Leonart se je dokopal Do morja

Avtor: Spletno Uredništvo

Izbruh pandemije je negativno vplival tako na globalno, kakor tudi na slovensko glasbeno industrijo. Letos je odpadla velika večina koncertov, pa tudi število novih skladb je opazno manjše. Mariborska glasbena skupina Leonart pa je izdala nekaj novega – single ‘Do morja’ in tudi spremljajoči videospot.

 Leonart se je dokopal Do morja

Leonart so na poti do Slovenske Obale najlepše utrinke zbrali v novem videu (foto: Boštjan Selinšek)

 

Čeprav bi morda pričakovali, da bo dolgotrajna karantena zaradi pandemije koronavirusa botrovala k pravcati eksploziji ustvarjalnosti in botrovala k povečani produkciji novih glasbenih izdelkov, pa so se tovrstne napovedi vsaj zaenkrat izkazale za preveč optimistične. Očitno so se glasbeniki v dobri meri zadovoljili že s koncertiranjem na balkonih ali prek spleta. Mariborska glasbena skupina Leonart pa je le zavihala rokave in tako se je rodil se je nov single ‘Do morja’.

»Mariborčani, ki so material za svoj drugi album z naslovom Vrh sveta že pripravili, so izmed desetih svežih in bolj rockerskih linij izbrali najbolj poletno ter ji nadeli še vizualno spremljavo. Pri svojem 10. videospotu so ostali zvesti ideji o umetniški zgodbi, ki raste, diha in se nadgrajuje ter k sodelovanju povabili že 10. video ekipo, Plankton Media,« razkriva sveže sporočilo za javnost.

Za video-produkcijo se je potrudil Boštjan Selinšek, za glasbeno produkcijo sta ponovno skrbela 2 Martina – Bezjak in Flisar, iz studia Epix Productions, sodelovala pa sta še glasbenika, Tomaž Gajšt (na trobilu krilovki) in Blaž Korez (konge). Leonart so poleg nove skladbe in videa prenovili tudi svojo spletno stran, težko pričakovani koncerti pa naj bi sledili šele konec avgusta, ko se obeta tudi Festival Lent.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.