Naslovnica Šport Ženski rokometni december bodo dopolnile kadetinje

Ženski rokometni december bodo dopolnile kadetinje

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska članska reprezentanca bo decembra letos nastopila na Evropskem prvenstvu, ki ga bosta skupaj gostili Danska in Norveška. Mednarodna rokometna zveza (IHF) pa se je pravkar odločila, da bo decembra na najvišjem reprezentančnem nivoju nastopila še ena slovenska selekcija in sicer kadetinje odhajajo na svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Hrvaška.

Ženski rokometni december bodo dopolnile kadetinjeMedtem ko se bodo članice decembra potile na EP v Skandinaviji, pa bodo njihove naslednice nastopala na SP na Hrvaškem (foto: FB RZS)

 

Mednarodna rokometna zveza (IHF) se je pravkar odločila, da slovenski ženski kadetski reprezentanci (U-18) podeli eno izmed posebnih vabil za letošnje svetovno prvenstvo, ki ga bo v prvi polovici decembra predvidoma gostila Hrvaška. Po prvotnem letošnjem tekmovalnem bi svetovno prvenstvo morala že med 18. in 30. avgustom gostiti Kitajska, a so se zaradi pandemije koronavirusa tako organizatorji kot tudi pristojni možje pri IHF premislili.

Nazadnje so se odločili za spremembo termina in tudi države gostiteljice. Najprej so turnir zaupali Hrvaški, na sporedu pa naj bi bil med 29. septembrom in 11. oktobrom. Vendar je pandemija kronavirusa menila drugače in IHF je bil zaradi trenutnega stanja na Hrvaškem ter omejitev potovanj po svetu je bil IHF pred nekaj dnevi prisiljen znova zamakniti prvenstvo na kasnejši datum.

Kot so sporočili z Rokometne zveze Slovenije (RZS), je novi predlog za obdobje med 1. in 13. decembrom. Svetovno prvenstvo naj bi potekalo v Splitu, Zagrebu in Varaždinu. »Naša generacija deklet, rojenih leta 2002 in mlajših, si je vabilo na svetovno prvenstvo prislužila na lanskoletnem evropskem prvenstvu, ki ga je gostilo Celje.Tekmovanje na Štajerskem je zaključila kot deseta in se uvrstila tik za mesti, ki so prinašala neposredna mesta na svetovnem prvenstvu,« so povabilo IHF pojasnili na RZS.

Mlade upe slovenskega ženskega rokometa bo na Hrvaškem v vlogi selektorja vodil Gašper Kovač, ki v zadnjih sezonah uspešno dela v ŽRK Krka. “Vabilo na svetovno prvenstvo nam pomeni veliko. V tej generaciji kadetinj, ki jih vodim, vidimo kar nekaj kandidatk, ki bi v prihodnosti lahko oblekle članski reprezentančni dres. Reprezentanco pripravljamo dolgoročno, zato imamo tudi pripravljen večletni trenažni proces.

Iz te generacije deklet bomo skušali do konca mladinskega staža skušali izvleči kar največ,” je povedal Kovač, kateremu bosta na SP v veliko pomoč bivši reprezentantki Natalija Derepasko in Miša Marinček Ribežl.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.