Naslovnica Trendi Leninov park se nadaljuje, novosti sta Sobotni in Nedeljski popoldan

Leninov park se nadaljuje, novosti sta Sobotni in Nedeljski popoldan

Avtor: Spletno Uredništvo
S Televizije Slovenije prihajajo vesti o odlični gledanosti kriminalne serije ‘Leninov park’, o novem video-spotu za mednarodni projekt ‘Nova evropska pesmarica’ in pa tudi napoved kar dveh novih popoldanskih oddaj.
Leninov park se nadaljuje, novosti sta Sobotni in Nedeljski popoldan

Sebastian Cavazza (Taras) in Nika Rozman (Tina) med snemanjem serije Leninov park (foto: TV SLO/Ksaver Šinkar)

Televizijska serija ‘Leninov park’, ki jo je TV Slovenija posnela po knjižni predlogi pisatelja Tadeja Goloba, je skozi vse tri dele dosegala odlično gledanost. V povprečju jo je gledalo 13 % ali 249.200 gledalcev, kar predstavlja 26-odstotni delež vseh gledalcev televizije. Že za prihajajočo zadnjo januarsko nedeljo (30. januarja) pa se na TV SLO 1 ob 20. uri napoveduje prvi del nove kriminalne serije ‘Dolina rož’, ki je hkrati nadaljevanje Leninovega parka.

Na RTV SLO pa napovedujejo tudi kar dve novi popoldanski razvedrilno-pogovorni oddaji. Na prvem programu TV Slovenija s prihodom meseca februarja bosta vsak konec tedna na sporedu pomembni programski novosti, ki so ju poimenovali ‘Sobotno popoldne’ in ‘Nedeljsko popoldne’. Oddajo Sobotno popoldne bosta vodili uveljavljeni voditeljici Lorella Flego in Ana Tavčar.

Oddaja ‘Sobotno popoldne’ bo startala v soboto, 5. februarja ob 17.40 na TV SLO 1, trajala pa bo pa bo uro in četrt – torej do osrednjih poročil. Dan kasneje, 6. februarja pa se bo pričala tudi oddaja ‘Nedeljsko popoldne’ . Voditelja te oddaje bosta prav tako znana televizijska obraza – Jože Robežnik in Bernarda Žarn. Tudi ta oddaja se bo vsakokrat začela ob 17.40 in bo na sporedu TV SLO 1 vse do večernega Dnevnika.

Zadnja vest z RTV SLO se tiče znanega koprodukcijskega projekta evropskih televizijskih hiše, ki so članice združenja EBU. Skupni projekt se imenuje ‘Nova evropska pesmarica’, Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija pa se je peti izdaji pesmarice pridružilo s skladbo ‘V objemu množine’. Avtor glasbe za to skladbo je bil Samo Vovk, besedilo pa je napisal Nejc Podobnik.

»Projekt Nova evropska pesmarica je v letu 2021 nastajal petič, njegov moto po ponovnem zbližanju ljudi po pandemiji pa je ‘Ponovno skupaj’. Videospot za skladbo ‘V objemu množine’ bomo premierno predvajali v sredo, 2. februarja, ob 20. uri na TV SLO 2. V glavnih vlogah nastopata pevca Lea Rihter in Samo Vovk,« so še sporočili s TV SLO 2.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.