Naslovnica Gospodarstvo Razglasili bodo najboljše tuje investitorje v Sloveniji za lansko leto

Razglasili bodo najboljše tuje investitorje v Sloveniji za lansko leto

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko je Slovenija na pravkar objavljeni svetovni lestvici pokazateljev korupcije v posameznih državah za leto2021 zdrsnila za tri mesta in je sedaj 41-ta, pa bo pojutrišnjem v naš državi na vrsti precej bolj pozitivna gospodarska zgodba. Podelili bodo namreč nagrade za najboljše tuje investitorje v lanskem letu – FDI Award Slovenia 2021
Razglasili bodo najboljše tuje investitorje v Sloveniji za lansko leto

Podjetje iSystem je bilo med nagrajenci FDI Award Slovenia za leto 2020 (foto: FB iSystem)

Zdrs Slovenije za tri mesta navzdol na globalni lestvici pokazateljev korupcije v posameznih državah za leto2021 niti ni tako presenetljiv, najbrž je kdo pričakoval še večji padec. Sedaj se na primer mesto pred Slovenijo nahaja Kostarika, tik za nami pa so sosedi Italijani. Pojutrišnjem, v četrtek 27. januarja, pa bo za Slovenijo na vrsti precej bolj pozitivna gospodarska zgodba, ki je posredno povezana tudi z indeksom pokazateljev korupcije.

Korupcija v državi naj bi načeloma odvračala resne investitorje, toda včasih so obeti zaslužkov preveliki in za določene subjekte, predvsem tiste izven EU, je marsikje po svetu celo lažje poslovati na koruptiven način. V Sloveniji precej bolj cenimo resne in poštene investitorje iz tujine, ki spoštujejo zakone. Najboljši izmed njih bodo pojutrišnjem tudi nagrajeni in sicer jim bodo podeljene nagrade FDI Award Slovenia 2021.

Ta prireditev, ki se bo pričela že ob 10. uri, bo zaradi pandemije koronavirusa ponovno potekala le v virtualni obliki, digitalno občinstvo pa jo bo lahko spremljalo prek spletne strani dogodka (di-award.investslovenia.or) in FB profila Javne agencije Spirit Slovenija. Ni potrebno posebej poudarjati, kako pomembne so investicije iz tujine za nova delovna mesta, za ustvarjanje dodane vrednosti, za raziskave in razvoj slovenskega gospodarstva.

»Letos bodo nagrade FDI Award Slovenia podeljene že šestnajstič po vrsti, in sicer v naslednjih treh kategorijah: pomemben zaposlovalec v panogi, dolgoročna prisotnost in zeleno za usmeritev v ohranjanje narave in čistega okolja. Letos bo v ospredju trajnostna naravnanost podjetij, zelene tehnologije in inovacije, ki pripomorejo k reševanju okoljskih, družbenih in gospodarskih problematik.

V 2020 so priznanja prejela podjetja Atlantic Droga Kolinska, d. o. o. v kategoriji pomemben zaposlovalec, Belinka Perkemija, d. o. o. v kategoriji ‘zeleno’, TKK, d. o. o. v kategoriji »ustvarjalno« in iSystem Labs, d. o. o. v kategoriji ‘pametno’,« so sporočili z Javne agencije Spirit Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.