Naslovnica Trendi Legendarni Pop bo otvoril veseli december v Gala hali

Legendarni Pop bo otvoril veseli december v Gala hali

Avtor: Spletno Uredništvo
Veseli december se bo v Gala hali pričel v petek, 2. 12., ko bo tam gostoval Tihomir Pop Asanović. Legendarni klaviaturist bo kmalu praznoval 50 let svoje glasbene kariere, ki so jo zaznamovali vrhunski uvod, dolga pavza po prometni nesreči in prehodu v gradbeništvo, v zadnjem desetletju pa uspešen veliki povratek na sceno.
Legendarni Pop bo otvoril veseli december v Gala hali

Pozelenela verzija plakata za koncert Tihomirja Pop Asanovića v sklopu projekta Zeleno sonce (foto: FB Zeleno sonce)

V petek 2. decembra 2022 se v Gala hali napoveduje izjemen koncert v sklopu serije Zeleno sonce. Na oder bo namreč stopil Tihomir Pop Asanović (s prijatelji), obeta pa se izjemen koncert. Igral je s skupinami September, Generals, Time, Smak, YU Grupa, Srebrna krila, Indexi in Pro Arte, pa z Josipo Lisac, Zdravkom Čolićem, Boškom Petrovićem, Dadom Topićem, Zdenko Kovačiček ter nepodpisan posnel nekaj pesmi celo za Bijelo dugme.

Njegova samostojna kariera je zablestela z albumoma ‘Majko zemlja’ (1974) in ‘Pop’ (1976), Sicer je Asanović dobil nadimek Pop, ker je med svojim glasbenim razvojem tudi igral orgle v cerkvi. Ta legenda jugoslovanske glasbene scene je redno sodelovala z znanimi slovenskimi glasbeniki, kot so Benč, Čarli Novak, Braco Doblekar, Jadran Ugrin, Marjan Malikovič in Nelfi Depangher ter veliko snemala v Ljubljani (studio Akademik) in v Dekanih (studio York) .

Sicer je leta 1983 Asanović komajda preživel izjemno težko prometno nesrečo, po dolgi rehabilitaciji pa se je iz vrhunskega glasbenika pretvoril v uspešnega poslovneža v gradbeništvu (od New Yorka do vil v Opatiji). Po izjemno dolgem premoru se je na sceno na kratko vrnil ob ponovnem združenju skupine September leta 2012. Šele leta 2018 je nato izdal svoj nov samostojni album ‘Povratak prvoj ljubavi’, s katerim se je dokončno vrnil med aktivne glasbenike.

Organizatorji koncerta v Gala hali iz Društva Kapa so Tihomirja Popa Asanovića označili kot legendarnega klaviaturista, organista in skladatelja jazz-rock-fusion-funk-soul glasbe ter kot človeka, ki je lastnoročno definiral mikro žanr jugo funka. »Za gramofoni mu bodo družbo delali Borka, rezident Udo Brenner ter povratnik in del Popove ekipe, Dirty Hairy,« so o koncertu dodali z Društva Kapa.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.