Naslovnica Šport Razkol pri Red Bullu pred zadnjo dirko sezone Formule 1

Razkol pri Red Bullu pred zadnjo dirko sezone Formule 1

Avtor: Spletno Uredništvo
V nedeljo se bo v Katarju pričelo svetovno prvenstvo v nogometu, na isti dan pa se bo v sosednjih Združenih arabskih Emiratih končala sezona Formule 1. Čeprav se je zdelo, da je že vse odločeno in da zadnja dirka ne bo preveč zanimiva, pa se je na zadnji Veliki nagradi Brazilije zapletlo marsikaj.
 Razkol pri Red Bullu pred zadnjo dirko sezone Formule 1

Namesto popolne sezone so si pri Red Bullu na koncu zakuhali veliko interno afero (foto: FB Oracle Red Bull)

Max Verstappen je že nekaj časa svetovni prvak v Formuli 1 za sezono 2022, njegovo moštvo Red Bull pa je prav tako že pred tedni osvojilo naslov prvaka med konstruktorji. Drugemu vozniku avstrijskega moštva Sergiu Perezu se nasmiha naslov svetovnega podprvaka, s čemer bi bila sezona za Red Bull zares popolna. Tako se je vsaj zdelo in sicer prav do zadnjega kroga Velike nagrade Brazilije, ki je bila na vrsti minulo nedeljo.

V zadnjem krogu pa šestouvrščeni Verstappen ni spustil predse moštvenega kolega pri Red Bullu. Max je po radiu preslišal prošnje in ukaze šefa moštva Cristiana Hornerja, nato pa je po koncu dejal, da ima svoje razloge in da jih je pojasnil že poleti. Perez, ki je Verstappenu pomagal pridobivati točke za oba Maxova naslova svetovnega prvaka, pa je razočarano povedal, da je Nizozemec samo pokazal, kakšen človek je v resnici.

Seveda so se vsi strokovni mediji hiteli spraševat, kaj je botrovalo k takšni odločitvi Verstappna. Po nekaj dnevih namigovanj se je izkazalo, da naj bi se Max razjezil na ‘Checa’ Pereza, ker naj bi slednji namerno trčil ob koncu kvalifikacij za Veliko nagrado Monaka maja letos ter tako mu tako preprečil zadnji kvalifikacijski poskus. Max je tako ostal na četrtem mestu, na dirki se je nato prebil do tretjega mesta, Perez pa je z odlično taktiko prestižno dirko v kneževini – zmagal.

Kmalu po tej dirki se je jezno oglasil Maxov oče Jos Verstappen, češ da ne razume strategije Red Bulla in da bi morali v ekipi favorizirati Maxa. Ta teden pa se je baje oglasila tudi mama Sophie Verstappen, ki naj bi v družbenih omrežjih najprej spet na plan potegnila zgodbo o tem, kako Perez vara svojo ženo, potem pa naj bi jo hitro zbrisala. Pred zadnjo dirko, ki bo v nedeljo (20. novembra) v Abu Dabiju, so tako odnosi v moštvu najbrž povsem na dnu.

Perez ima sicer pred razpletom sezone v skupnem seštevku 290 točk, enako kot voznik Ferrarija Charles Leclerc. Tudi Charles je minulo nedeljo prosil po radiu, da ga moštveni kolega Carlos Sainz na koncu spusti na 3. mesto, a se ekipa ni strinjala. Tako so pri Ferrariju z Velike nagrade Brazilije izšli kot športni gentelmani, pri Red Bullu pa se je zgodba zasukala v smeri turških melodramatičnih serij. Ali morda mehiških, če je že Sergio Perez Mehičan…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.