Naslovnica Oglaševanje Legendarni izvenkrmni motorji japonskega proizvajalca

Legendarni izvenkrmni motorji japonskega proizvajalca

Avtor: Spletno Uredništvo

Najbolj pogosti tip motornega pogona, ki se uporablja za manjša vodna plovila…

Foto: Enter Point Slovenija

Družba Yamaha je že dolga desetletja ena najbolj znanih proizvajalcev pogonskih agregatov na svetu. V Sloveniji se v podjetju Navtika Rožej še posebej posvečamo izvenkrmnim motorjem.

Danes se v pisani paleti ponudbe japonskega giganta nahajajo cestni motocikli, mopedi, enduro motocikli, skuterji, ATV-ji, vodni skuterji, čolni z notranjimi motorji, vozički za golf, snežne sani in freze, bicikli in še marsikaj drugega, tudi izvenkrmni motorji Yamaha.

Zgodovina Yamahe se je začela davnega leta 1887 in sicer s proizvodnjo glasbil, k proizvodnji motorjev pa se je dokončno posvetila leta 1959. Yamaha je do današnjih časov postala vodilno globalno podjetje na področju vozil za rekreacijo na prostem, zato je njen vodni program temu primerno raznovrsten in se ponaša s številnimi modeli napihljivih in klasičnih čolnov, vodnih skuterjev, serijo notranjih pogonskih agregatov in raznorazni izvenkrmni motorji Yamaha.

Čeprav imajo tudi izvenkrmni motorji Yamaha dolgoletno tradicijo, ki se je začela leta 1958 z razvojem dvotaktnega modela P7, in so motorji japonskega proizvajalca v naslednjih desetletjih postali zelo priljubljeni, še posebej po uvedbi štiritaktnih motorjev leta 1984. Danes so v redni proizvodnji tovarne izvenkrmni motorji Yamaha z močjo od 2,5 KM pa vse do 350 KM – ti so namenjeni za daljše plovbe večjih plovil.

Foto: Enter Point Slovenija

Čeprav so si izvenkrmni motorji Yamaha Zaradi svoje vrhunske kakovosti in vzdržljivosti pridobili že skoraj legendaren status, pa je podjetje v zadnjih letih precej posodobilo svoj prodajni program.

Linijo, v kateri so izvenkrmni motorji Yamaha na bencinski pogon so namreč dopolnili električni izvenkrmni motorji Yamaha. Le-ti so tišji, cenejši in tudi manj onesnažujejo kot klasični bencinski motorji.

Foto: Enter Point Slovenija

Naročnik oglasa je Navtika Rožej

 

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.