Naslovnica Trendi Legendarni Demoliton group in Orleki se vračajo na sceno

Legendarni Demoliton group in Orleki se vračajo na sceno

Avtor: Spletno Uredništvo

Veterani slovenskega undergrounda Demolition Group so na tiskovni konferenci napovedali koncert in predstavili prihajajoči novi album »Pojdiva tja«. Na glasbeno sceno pa se vračajo Orleki in sicer kar s tremi projekti. Orlek Predvolilnibojnavasi JavšnikStankoFras MimohodZanimivo bi bilo videti, kako uspešni bi bili Orleki, če bi se med enim koncertom in drugim dejansko prijavili na volitve (foto: GIG PR) 

 

 

Na tiskovni konferenci v Kinu Šiška so legendarni Demolition Group naznanili izid novega albuma »Pojdiva tja«, ki bo luč sveta ugledal na promocijskem koncertu 9. maja v Kinu Šiška. Z več kot 30 leti delovanja, predstavljajo novi album v prenovljeni zasedbi: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo.

Kljub mnogim dilemam in spremembam je skupina ohranila ustvarjalni naboj in družbenokritično noto. Tudi z novim albumom pronicljivih besedil s socialno tematiko ostajajo neusmiljeni opazovalci in kritiki stanja v družbi. Uporniški v svetu prilagajanja, ki jih obdaja, so se z novim albumom odpravili v iskanje drugačnega iskrenega sveta ali kot pravijo sami: »Pojdiva tja je hrepenenje po odhodu na pot, v iskanje sveta, ki bo drugačen. Kdo ve kam in kdo ve kje je ta svet. Eno pa je gotovo. To bo svet v katerem govoriti glasno ne pomeni kričati, ampak poslušati.« Vedno občutljivi na aktualnosti Demolition Group ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. 

DemolitionGroup tiskovka

Na tiskovni konferenci v Kinu Šiška so za zbrane Demolition group pripravili tudi pravi mali koncert in zaigrali nekaj skladb z novega albuma, tudi povsem novi single »Nostalgija« s katerim so že poleteli po radijskih valovih. Z glasbo, ki je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala Gorana Šalamona, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike, so zatresli stene Kina Šiška. Prikazali so brezkompromisnost in eksplozivnost na odru, kar je vseskozi zaščitni znak skupine in potrdili, da so več kot pripravljeni na veliki koncert ob predstavitvi novega albuma in se vedno držijo načela, da je vsak njihov koncert najpomembnejši v življenju, zadovoljni poslušalci pa najpomembnejši cilj. 

Na glasbeno sceno pa se vračajo Orleki in sicer kar s tremi projekti. Med njimi je zelo aktualen videospot, ki se imenuje »Predvolilni boj na vasi«. Pesem obeta prelomnico političnega dogajanja in.. “Nepojmljiv razvoj naše prelepe dežele. Veliki načrti, velike obljube. Vse bo šlo na bolje, vse bo šlo navzgor. Verjemite Orlekom. Glasujte za Orleke. Orleki vas bodo popeljali v raj,” kot vrhunski politiki obljubljajo v skupini.   

Orleki so v zadnjih časih popestrili tudi glasbeno-gledališko dogajanje na gledaliških odrih. Koncert-komedija ‘Frpruh’, v kateri kraljem knap’n’rolla družbo dela igralec in humorist Matjaž Javšnik, je pritegnila in združila neverjetno raznoliko občinstvo. Zelo majhna je verjetnost, da bo kaj podobnega uspelo kandidatom na bližajočih se volitvah, zato so jim Orleki v pomoč in spodbudo posvetili novi single z istoimenskega albuma. Skladba Predvolilni boj na vasi trese v ska ritmih, seveda pa tudi v tej ne gre brez harmonike Jureta Torija in angažiranega besedila Vlada Poredoša, so sporočili z agencije GIG (ki bo poskrbela za zmago Orleka na volitvah). 

Novi glasbeno-gledališki projekt Frpruh z Matjažem Javšnikom je včeraj debitiral v Kulturnem centru Ravne na Koroškem, 10. maja bo obiskal Ipavčev KC Šentjur in prvega junija še dravograjski dvorec Bukovje. Na račun novih ustvarjalnih podvigov pa ne bo trpelo koncertno dogajanje, saj Orleki načrtujejo nastope v Zagorju ob Savi (26. maj) in  na ljubljanskem Kongresnem trgu (9. junij).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.