Naslovnica Trendi Kvartet predprazničnih filmskih novosti

Kvartet predprazničnih filmskih novosti

Avtor: Spletno Uredništvo

 December je mesec, ko so kinodvorane najbolj oblegane. Tako se v naslednjih dneh obeta kar nekaj zanimivih premier, ki so namenjene različnim skupinam ljubiteljev filmske umetnosti – od najmlajših pa do najbolj zahtevnih.    

Jennifer Lopez tokrat igra v klasični pocukrani ‘american dream’ zgodbi (foto: Blitz Slovenija)

 

Potem, ko je v slovenska kina pravkar vstopil na Hrvaškem snemani akcijski spektakel ‘Robin Hood’, bosta ljubitelje akcije že čez nekaj dni v kinematografe pritegnila filma Kursk in Aquaman. Tik pred božično-novoletnimi prazniki bodo lahko romatične duše bodo vzdihovale z Jennifer Lopez, otroci in njihovi starši pa se bodo zabavali s prav posebnim Asterixom.   

Najprej bo v slovenske kinodvorane že 6. decembra priplula akcijska drama ‘Kursk: prekletstvo globine’. Gre za film o napetem dogajanju, ki ga je leta 2000 spremljal ves svet. Film je posnet po resničnih dogodkih in govori zgodbo o tragični nesreči ruske nukelarne podmornice Kursk, reakciji oblasti, neuspešni reševalni akciji in trpljenju svojcev mornarjev. 

Nato 13. decembra pa v kina prihaja bolj sproščena spektakularna morska akcija – ‘Aquaman’. Režiser James Wan ponuja z obilo akcije prepojeno pustolovščino, odvijajočo se v podvodnem morskem svetu, ki v svoji lepoti in brezmejnosti jemlje sapo. Aquaman z Jasonom Momoo v naslovni vlogi razkriva zgodbo o izvoru polčloveka in pol potomca Atlantide Arthurja Curryja.

Slednjega usoda popelje na potovanje njegovega življenja – potovanje, na katerem se bo ne le primoran soočiti z resnico o tem, kdo dejansko je, temveč tudi odkriti, ali je vreden položaja, za katerega se je bil rodil: položaja kralja. Potencialnemu kralju bo v slovenskih dvoranah 20. decembra sledila kraljica lepote – romantična komedija z Jennifer Lopez: ‘Zdaj ali nikoli’.

Film govori o Mayi (Jennifer Lopez), trgovki, že petnajst let živi v Queensu in dela na istem delovnem mestu v tamkajšnjem supermarketu. Ko dolgo pričakovano napredovanje pred njenim nosom dodelijo nekomu drugemu, s pomočjo lažnega življenjepisa in najboljše prijateljice Joan dobi sanjsko službo v pisarni. Edina težava je, da o poslu, v katerem se je znašla, ne ve popolnoma ničesar, pa tudi svoje oblačenje in obnašanje bo morala prilagoditi novim razmeram.

Še pred J-Lo bosta 15. decembra otroke in družine v kina privlekla znana junaka Asterix in Obelix. Risani film ‘Asterix: skrivnost čarobnega napoja’ je filmska priredba še ene stripovske pustolovščine nepremagljivih galskih junakov. V tej zgodbi čarodej Čudomix naznani, da je čas, da Galcem zagotovijo prihodnost; z Asterixom in Obelixom se poda na iskanje mladega druida, na katerega bo lahko prenesel skrivnost čarobnega napitka, ki omogoča trajno zaščito.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.