Naslovnica Trendi Kulturni praznik in ostale februarske predstave

Kulturni praznik in ostale februarske predstave

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko mladinsko gledališče se še naprej poskuša čim bolje prilagoditi izrednim razmeram, ki zaradi pandemije koronavirusa trenutno vladajo v državi. Svoje delovanje so že pred časom preselili na splet, kjer bodo danes ob slovenskem kulturnem prazniku ponovno predvajali predstavo ‘Republika Slovenija’.  Do konca meseca pa se bo zvrstila še vrsta drugih prenosov.
Zadnje priprave pred prenosom predstave ‘Preklet naj bo izdajalec svoje domovine’ (foto: Mediaspeed/SMG)

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) je moralo zaradi izbruha pandemije koronavirusa svoje delovanje že jeseni v celoti preseliti na splet. To je bil edini način, da lahko v SMG v tako izrednih razmerah za slovensko kulturo sploh še delajo. Danes praznujemo 8. februar, slovenski kulturni praznik in na SMG bodo ob tej priložnosti na svojih spletnih kanalih predvajali posnetek predstave ‘Republika Slovenija’.  

Do konca meseca februarja se bo nato zvrstila še vrsta drugih posnetkov in pa tudi prenosov  v živo. Zaradi vaj za novo predstavo ‘Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj’, ki po besedilu Simone Semenič in v režiji Jureta Novaka nastaja v koprodukciji s SNG Nova Gorica (prav v februarju pa se z goriškega seli na ljubljanski oder), bodo sicer ta mesec malce bolj v ospredju ponovitve.

Že jutri in pojutrišnjem (9. in 10. februarja) bo ob 20. uri na vrsti  neposredni spletni prenos predstave ‘6’ v režiji Žige Divjaka. V četrtek (11. februarja) bo v seriji intervjujev ‘Dežela pridnih’ voditelj Erik Valenčič gostil filozofa, sociologa in eksperta za turizem Bogdana Lipovška. V soboto (13.  febuarja) bo ob 20.00 na sporedu posnetek spletnega prenosa predstave ‘Gejm’, ki je prav tako nastala v režiji Žige Divjaka.

Nato bo 17. februarja ob 20.00 na spletnih kanalih SMG na vrsti posnetek spletnega prenosa predstave Oliverja Frljića ‘Preklet naj bo izdajalec svoje domovine’. Kot trenutno kaže bo zadnje dejanje meseca na vrsti 25. februarja, ko bo na sporedu še druga februarska epizoda debatne serije ‘Dežela pridnih’. Tokrat bo voditelj Boštjan Narat, gostje pa bodo kar člani interne sekcije ‘Mlado Mladinsko’.

»Naj omenimo še gostovanje berlinskega Gledališča Maksima Gorkega s predstavo Futureland Lole Arias (o podrobnostih se še dogovarjamo), s katerim začenjamo gostovalno izmenjavo, ki se bo nadaljevala z našim gostovanjem tam. Podobno sodelovanje bomo v kratkem vzpostavili tudi z varšavskim Teatrom Powszechny,« so še napovedali s SMG. Za urnike teh predstav pa bo potrebno še malce počakati.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.