Naslovnica Šport V spomladanski del slovenske nogometne sezone zgodaj kot še nikoli

V spomladanski del slovenske nogometne sezone zgodaj kot še nikoli

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski prvoligaški nogomet se je vrnil na igrišča. Nogometno leto 2021 sta včeraj otvorila Bravo in Tabor, med tednom pa se bo s tekmami 20. kroga tudi uradno pričel spomladanski del sezone.
Milan Tučić je s tremi zadetki poskrbel za uvodno zmago Brava (foto: FB NK Bravo)

Pandemija koronavirusa je lani močno vplivala na dogajanje v 1. slovenski nogometni ligi. Ena od posledic izbruha bolezni je bilo prelaganje tekem tistih ekip, pri katerih so zaznali okužbe. Kljub vsem težavam so jeseni nekako le uspeli izpeljati vse predvidene tekme, razen ene. Zato sta včeraj ljubljanski Bravo in sežanski Tabor Cherry Box 24 predčasno zakorakala na zelenico, da bi opravila s to zaostalo tekmo 16. kroga.

V uvodnem dvoboju koledarskega leta 2021 so bili Ljubljančani boljši in so, predvsem po zaslugi kar treh golov povratnika Milana Tučića premagali Primorce s 3:1 (0:0). Sicer se v Prvi ligi Telekoma Slovenije doslej še ni zgodilo, da bi s tekmovanjem pričeli že prve dni februarja, oziroma se spomladanski del sezone se še nikoli ni začel tako zgodaj. Tokrat pa so tekme prvega ‘spomladanskega’ kroga predvidene za sredo (10. februar).

Tedaj naj bi v obračunih 20. kroga Bravo gostil Gorico (ob 14.00), Domžale se bodo pomerile z Mariborom (16.30), Koper pa z Olimpijo (18.30).  Dan kasneje, v četrtek (11. februar) pa sta na sporedu še dvoboja med Aluminijem in Celjem (15.00) ter med Muro in ekipo Tabor Cherry Box 24 (17.00).  Vendar pa ni nujno, da bodo vse tekme tudi odigrane. Tokrat skrbi povzroča vreme, saj vremenska napoved ni najboljša.

Sicer vodstvo tekmovanja v Prvi ligi Telekoma Slovenije že po tradiciji nima sreče z zimskimi termini, saj se je v preteklosti že večkrat zgodilo, da so zaradi premočnih padavin, pa naj je šlo za sneg ali dež, morali preložiti večino tekem nekega kroga. Ljubitelji nogometa seveda upajo, da tokrat ne bo tako in da se bo poleg koronavirusa tudi vreme usmililo nogometašev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.