Naslovnica Šport Hamilton je podpisal z Mercedesom, a le za eno leto

Hamilton je podpisal z Mercedesom, a le za eno leto

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes se je razpletla ena najbolj intrigantnih športnih zgodb zadnjih mesecev. Sedemkratni svetovni prvak Formule 1 Lewis Hamilton in njegovo moštvo Mercedes-AMG Petronas sta končno podpisala novo pogodbo o sodelovanju. A le za eno leto.

Hamilton je podpisal z Mercedesom, a le za eno leto

Lewis Hamilton bo letos lovil osmi naslov svetovnega prvaka (foto: FB Mercedes AMC Petronas)

Saga o podpisu nove pogodbe z Lewisom Hamiltonom se je vlekla mesece in mesece. Čeprav sta tako sedemkratni svetovni prvak Formule 1 kot njegovo dosedanje moštvo Mercedes-AMG Petronas F1 nenehno zagotavljala, da so že vse dogovorjeni in da je podpis  le še formalnost, konca zgodbe dolgo ni  bilo na spregled. Hamilton je bil tako še včeraj uradno nezaposlen, mediji pa so ugibali, ali se ga ne bodo pri Mercedesu celo odrekli.

Hamiltona bi namreč lahko takoj zamenjal njegov rojak George Russell, ki je lani med Lewisovo kratko odsotnostjo zaradi okužbe s koronavirusom dokazal, da je zelo hiter. Vendar pa je sedemkratni svetovni prvak Formule 1 takšna garancija za tekmovalni in komercialni uspeh, da se mu pri Mercedesu le niso mogli kar tako odreči. Nazadnje sta se strani dogovorili za novo pogodbo, s katero se bo izjemno uspešno sodelovanje nadaljevalo že deveto sezono zapored.

»Naša ekipa je skupaj dosegla neverjetne stvari in veselimo se, da bomo še naprej gradili svoj uspeh, hkrati pa si nenehno prizadevamo za izboljšanje tako na progi kot zunaj nje. Enako sem odločen nadaljevati pot, ki smo jo začeli, da bi avtomobilski šport postal bolj raznolik za prihodnje generacije, in hvaležen sem, da je Mercedes izjemno podprl moj poziv k reševanju tega vprašanja.

S ponosom lahko povem, da si letos prizadevamo še bolj z ustanovitvijo fundacije za raznolikost in vključevanje v šport. Navdihuje me vse, kar lahko zgradimo skupaj in komaj čakam, da se marca vrnemo na progo,« je ob podpisu izjavil Hamilton in tako razkril, da je v ozadju dolgotrajnega dogovarjanja ni šlo za višino nove pogodbe, kar so namigovali  nekateri mediji, ampak za širšo družbeno delovanje Lewisa in Mercedesa.

 »Skupaj smo se odločili podaljšati športni odnos za še eno sezono in začeti dolgoročnejši projekt, ki bo naredil naslednji korak v naši skupni zavezanosti večji raznolikosti našega športa. Lewisov konkurenčni rekord stoji ob boku najboljših, kar jih je kdaj videl športni svet, in je cenjen ambasador naše blagovne znamke in naših partnerjev,« je za spletno stran moštva dejal Toto Wolff, šef  ekipe Mercedes-AMG Petronas F1.

Velja poudariti, da je bila pogodba podpisana le za eno leto, čeprav je baje Hamilton vztrajal pri triletni pogodbi. Pri Mercedesu pa jim ni bilo do tega, saj želijo tudi zaradi pandemije in odpuščanj v svojih tovarnah oklestiti stroške nastopov v Formuli 1 – plača Hamiltona pa ni ravno majhen strošek. Hkrati se prihodnje leto v svetu F1 obeta vrsta tehničnih novosti in sprememb pravil, tako da so si pri Mercedesu pustili odprtih več opcij.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.