Naslovnica Trendi Kulturna kampanja SMG bo trajala do konca avgusta

Kulturna kampanja SMG bo trajala do konca avgusta

Avtor: Spletno Uredništvo

 Slovensko mladinsko gledališče se, kljub vsem težavam, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, še naprej trudi izpeljati svoje programe. Te dni se obetajo kar tri dogodki, ki so del dvomesečne kampanje ‘Mi smo #odprti za kulturo’. 

Kulturna kampanja SMG bo trajala do konca avgusta

Boštjan Narat v  gledališkem eseju ‘(Ne)dolžno domoljublje’ (foto: Matej Povše)

 

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) je za ta teden pripravilo kar tri dogodke, ki so del kampanje ‘Mi smo #odprti za kulturo’. Oder na Muzejski ploščadi na Metelkovi bo že danes (torek, 7. julija) ob 19. uri gostil konceptualno razpravo, ki so jo poimenovali ‘Poezija & množice’. V četrtek (9. julija) bo ob 21.00 v režiji Žige Divjaka na vrsti predstava z naslovom ‘6’.

Dan kasneje, v petek (10. julija) pa bo ob 21.00 na istem prizorišču sledil še gledališki esej ‘(Ne)dolžno domoljubje’ avtorja in izvajalca Boštjana Narata. Za vse tri dogodke ni vstopnine, v primeru dežja pa bodo (vsaj začasno) odpovedani. »Kampanja Mi smo #odprti za kulturo poteka v sodelovanju široke palete kulturnih producentov.

Združili smo se, ker verjamemo, da je kultura ključen povezovalen element v družbi. In ker ji želimo v njej dati primerno mesto. Ker smo #odprti za različnost. Za film. Gledališče. Glasbo. Ples. Literaturo. Muzeje. Umetnost. Teorijo. Humanistiko. Drugačnost. Skupnost. Ker smo #odprti za kulturo,« sporočajo s SMG.

V kampanji, ki bo potekala od 1. julija pa do 31. avgusta, sodelujejo producentke in producenti v kulturi iz nevladnih organizacij, s področja ljubiteljske kulture, iz javnih zavodov, festivalov in strokovnih združenj iz vse Slovenije, ki želijo tako preko niza različnih dogodkov poudariti pomen kulture in umetnosti ter izboljšati njeno prepoznavnost in podobo v javnosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.