Naslovnica Trendi Kriv je Satan

Kriv je Satan

Avtor: Spletno Uredništvo
Že zelo dolgo med napovedniki filmskih novosti ni bilo nobene poštene grozljivke. Čakanja je konec, saj na velika platna že pojutrišnjem prihaja nova epizoda iz znane franšize grozljivk, že ime filma pa razodene skoraj vse – ‘Priklicano zlo 3: Kriv je Satan’.
Kriv je Satan

Glavna junaka filma, ki je nastal po resničnih dogodkih , sledil pa jim je tudi sodni proces (foto: Blitz Slovenija)

Franšiza ‘Priklicano zlo’ se od velike večine drugih grozljivk razlikuje po tem, da je v veliki meri posneta po resničnih dogodkih. Zgodbe so namreč nastale na podlagi resničnih primerov obsedenosti, ki sta jih zabeležila raziskovalca paranormalnega Ed in Lorraine Warren. ‘Priklicano zlo 3: Kriv Je Satan’ (Conjuring: The Devil Made Me Do It) je sicer že osmi filmski produkt te uspešne franšize.

Pred tem filmom, ki bo v slovenska kina predpremierno vstopil že pojutrišnjem (v sredo, 30 junija), so bili posneti še filmi ‘Priklicano zlo 1’ in ‘2’, ‘Annabelle’, ‘Annabelle: Stvarjenje’, ‘Nuna’, ‘Prekletstvo žalujoče ženske’ in Annabelle 3′. Sicer je primer, na katerem tokrat temelji filmska zgodba, prvi v zgodovini ZDA, ko se je obtoženi za umor v svojo obrambo skliceval na obsedenost s hudičem. Primer je šokiral ZDA in sicer že leta 1981.

»’Priklicano zlo 3: Kriv Je Satan’ (Conjuring: The Devil Made Me Do It) prikazuje srhljivo zgodbo terorja, umora in neznane zlobe, ki je šokirala tudi izkušena raziskovalca paranormalnega, Eda in Lorraine Warren. Eden najbolj senzacionalnih primerov njunih arhivov se je začel z bitko za dušo mladega fanta, kasneje pa ju je popeljal preko vsega, kar sta do takrat videla in doživela,« razkriva napovednik.

Za režijo je poskrbel Michael Chaves, ki se je podpisal že pod šesti film te franšize. V glavnih vlogah bosta Eda in Lorraine Warren spet igrala Patrick Wilson in Vera Farmiga,  poleg njiju pa velja meniti še Ruairi O’Connor, Sarah Catherine Hook in Julian Hilliard. Da gre za izjemno uspešno franšizo, sploh v žanru srhljivk, pa dokazuje podatek o zaslužkih. Prvih sedem filmov je namreč napolnilo blagajno s skupnih 1,8 milijarde dolarjev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.