Naslovnica Trendi Krasna Amerika tokrat s slovenskim pridihom

Krasna Amerika tokrat s slovenskim pridihom

Avtor: Spletno Uredništvo

Velika novost na glasbeni sceni je izdaja prenovljene verzije neuradne himne ZDA, saj jo je pripravil slovenski virtuoz Uroš Perić, ki je ob tej priložnosti okrog sebe zbral tudi originalne spremljevalne pevke legendarnega Raya Charlesa, kater niso skupaj nastopale že okroglih 20 let.

 Krasna Amerika tokrat s slovenskim pridihom

Omembe vreden je tudi nov video pesmi, saj nastopa poleg Uroša in The Realettes prikazuje tako zgodovinske, kot tudi zelo aktualne ameriške prizore (foto: Milan Tomažin)

 

Uroš Perić je slovenski pevec, pianist, aranžer, tekstopisec in glasbenik z dušo, ki je znan po svojih interpretacijah pesmi iz zlate dobe bluesa, jazza in soula, pa tudi kot avtor mnogih skladb. Je eden redkih belopoltih glasbenikov s primernimi vokalnimi sposobnostmi in predvsem s tistim posebnim občutkom za blues, jazz in soul, ki se ga ne da opisati, a se ga zagotovo začuti.

»V svoji več kot 15-letni karieri je nanizal 22 plošč, obiskal tri celine, 26 držav, sodeloval pa je s 150 imeni svetovnega in domačega kalibra. Nastopal je na najprestižnejših svetovnih glasbenih festivalih, kot so Montreux, Ascona, Davos, Atlanta, Dallas, Nashville, New Orleans, Las Vegas, Litva (Klaipeda), Kaliningrad, Monako, St. Petersburg…,« so o Uroševi uspešni karieri med drugim povedali z Agencije GIG.

Zadnji Perićev projekt je nova izvedba neuradne ameriške himne ‘America The Beautiful‘, ki je znana predvsem v izvedbi legendarnega Raya Charlesa. Uroš je prav zato okrog sebe zbral originalne ‘back-vokalistke’ Raya Charlesa, ki so bile sicer znane pod skupnim umetniškim imenom The Realettes»Tri izmed njih (Renee Collins Georges, Katrina Harper in Wendy Smith-Brune) so se letos, po skoraj 20 letih, zopet združile.

Priredba America The Beautiful je tako 110 let od prve izvedbe dobila še eno odlično različico. To je hkrati tudi prvi studijski posnetek po smrti Raya Charlesa,« so še zapisali v sporočilu za javnost. Sicer ima ‘America The Beautiful’ zanimivo zgodovino, saj je njena prva verzija nastala že leta 1893, besedilo pa je napisala Katharine Lee Bates. Priredbi sta posnela tudi Elvis Presley in Mariah Carey, a jo je predvsem verzija slepega glasbenega genija Raya Charlesa iz leta 1976 vrnila na seznam najbolj priljubljenih skladb.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.