Naslovnica Gospodarstvo Razpis za promocijo mikro, malih in srednje velikih podjetij v tujini

Razpis za promocijo mikro, malih in srednje velikih podjetij v tujini

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila javni poziv za ‘Sofinanciranje stroškov digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih’. Za slovenska mikro, mala in srednje velika podjetja bo na razpolago do 9.999,00 evrov po pravni osebi.

Razpis za promocijo mikro malih in srednje velikih podjetij v tujiniPoziv javne agencije bo odprt do porabe sredstev, oziroma najkasneje do 15. septembra (foto: TaxRebate.org.uk/flickr.com)

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija je povabila slovenska mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP), naj izkoristijo priložnost za povečanje svoje prepoznavnosti na tujih trgih. Javni poziv za ‘Sofinanciranje stroškov digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih’ bo vsakemu od MSP-jev zagotovil od 3.000 do 9.999 evrov, odvisno od predvidene vrste aktivnosti.

Prvo od skupno sedmih subvencioniranih področij aktivnosti je najem zunanjih izvajalcev za vzpostavitev prodaje preko globalnih mednarodnih platform za spletno prodajo (Amazon, Wayfair,…), drugo pa je izdelava video vsebin za nivo podjetja ali za nivo izdelkov/storitev podjetja v vsaj enem tujem jeziku, tretja pa izdelava digitalnih orodij za konfiguracijo rešitve izbranih izdelkov s strani potencialnega kupca, prav tako v vsaj enem tujem jeziku.

Sledijo objave podjetja, izdelkov ali storitev na spletnih straneh mednarodnih virtualnih showroomov oziroma podjetniških imenikov z virtualnimi-digitalnimi vsebinami (Europages, Virtual Expo ), izdelava predstavitvenih e-katalogov v vsaj treh tujih jezikih ter ustvarjanje tujih ‘leadov’ (visoko kakovostnih kontaktov potencialnih tujih kupcev in poslovnih partnerjev, preko udeležbe na virtualnem mednarodnem dogodku). A to še ni vse.

»Optimizacija spletnih strani in digitalnih prodajnih kanalov, vzpostavitev sistemov merjenja učinkov digitalnih komunikacij in sistemov sledenja potencialnim strankam v okviru digitalnih prodajnih kanalov, vse namenjeno tujim kupcem oziroma tuji poslovni javnosti,« je zadnji in obenem tudi najširši sklop predvidenih aktivnosti, za katere obstajajo subvencije. Zainteresirano podjetje lahko v vlogi za sofinanciranje navede eno ali več naštetih aktivnosti.

Vendar pa lahko največji skupni znesek sofinanciranj(a) znaša 9.999,00 evrov. Agencija SPIRIT Slovenija je podjetjem omogočila oddajo elektronske vloge. Sicer pa je tudi ta Javni poziv en od ukrepov, ki so namenjeni blaženju posledic pandemije COVID-19 za MSP. V okviru tega poziva agencije SPIRIT Slovenija, ki je sofinanciran s pomočjo Republike Slovenije in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, bo skupno na voljo 800.000 evrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.